CHP Uşak İl Binasında yapılan basın açıklamasına;  CHP Uşak İl Başkanı Koray Akgün, Merkez İlçe Başkanı Uğur Dümen ve CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba ile üyeler katıldı. İl başkanlığı için aday olduğunu açıklayan Özen, en büyük hayalinin 2024 Mart ayı yerel seçimlerinde başta Uşak Belediyesi olmak üzere tüm ilçe ve belediyelerde CHP bayrağı dalgalandırmak olduğunu belirtti.

Sözlerine kendisini tanıtarak başlayan Özen, “Ben Asım Ersoy Özen 1984 Uşak doğumluyum. Evli ve 2 çocuk babasıyım. Uzun yıllardır Uşak’ta inşaat işleri ile uğraşıyorum. CHP’de üyelik, gençlik kolları başkanlığı ve merkez ilce başkanlığı görevlerinde sizlerle omuz omuz vermiş bir kardeşinizim. Tüm arkadaşlarımla yeni bir yol hikâyesi yazmak için 8 Ekim tarihinde yapılacak il başkanlığına aday olduğumu açıklamak için aranızdayım” dedi.

“Ben bir zihniyet değişiminin ve bir anlayış dönüşümümün de adayıyım”

Kendisini bir zihniyet değişiminin ve bir anlayış dönüşümümün adayı olarak tanımlayan Özen, “Çünkü CHP coşku ile yaşayan bir partidir. CHP zor zamanların partisidir. Kongrelerimiz, kişilerin değil, ilkelerin tartışıldığı, kararın örgütlerde olduğu süreçlerdir. Bizimki sadece bir bayrak yarışıdır.

Her şeyden önce tüm parti üyelerini aktif hale getirecek, kimsenin dışarıda kalmayacağı, gençleri ve kadınları önde tutan onların siyasete katılımını ve sorunlarını çözüm önerisi bulan ve saha çalışmaların eksiksiz katılacak olan bir yönetim tarzı oluşturmak zorundayız.

Rektör Savaş dünya literatürüne giren 7 rektörden birisi oldu Rektör Savaş dünya literatürüne giren 7 rektörden birisi oldu

Yıllardır söylediğimiz ve inandığımız gibi birlik olmadan başarıyı elde edemeyiz. Öncelikli mücadelemiz ve hedefimiz bu olmalıdır. Bu inanç ve heyecanla, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Benim iki büyük eserim vardır. Birisi Cumhuriyet, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir” şiarıyla:

Önümüzdeki yerel seçimlerde, partimizin ve Cumhuriyetimizin 100. Yılında il, ilçe ve belde belediyelerinde CHP bayrağını dalgalandırmak için adayım.

Uyanmak için uyandırmak için adayım. Ayağa kalkmak ve ayağa kaldırabilmek için adayım. 9 yaşındaki Süleyman Çınar’dan tutun da 90 yaşındaki Fatma teyzemin memleketimiz adına umutlarını yeniden yeşertebilmek için adayım.

En büyük hayalim; Uşak, Karahallı, Banaz, Ulubey Eşme belediyeleri alınmış, Sivaslı belediyesi yeniden kazanılmış bir il başkanlığı süreci yaşamak istiyorum.

Yüzlerce gencimizin, binlerce üyemizin il binalarımızı doldurduğu, çalışmalarımıza ve eylemlerimize katıldığı bir il başkanlığı süreci yaşamak istiyorum. Gençlik kollarından gelen bir arkadaşınız olarak kadınların ve gençlerin bu partinin ana damaralrından birisi olduğunun farkındayım.

 Onların çalışmalarına destek olmak ve eylemliliklerini sağlamak bizim en asil görevlerimizden birisidir.

Başkanlığım döneminde tüm üyelerimin vekaletini taşıdığımın bilincinde olacağımı, her zaman partimin ve partililerimin menfaatini ön planda tutacağımı, dürüst, saygılı  ve tüm partiyi toparlamak adına elimden gelenin fazlasını yapacağıma sizler adına söz veriyorum. Bir sözde Ulu Önder Atatürk’e vermek istiyorum” dedi ve ‘Andımız’ı okuyarak konuşmasına son verdi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK