Davranış bilimleri uzmanı ve yazar Aşkım Kapışmak, 1979 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Müzik tutkusuyla başlayan yolculuğu, konservatuvar eğitimiyle şekillendi. Lise yıllarında sahne deneyimleri edindi ve ardından Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'na kaydoldu. Burada aldığı eğitimin ardından Amerikan Üniversitesi Newport'ta Davranış Bilimleri-Psikoloji lisansını tamamladı.

Uşak Valisi Ergün'ün Ahilik Haftası Mesajı Uşak Valisi Ergün'ün Ahilik Haftası Mesajı

Eğitimi sırasında zihinsel engelli ve kimsesiz çocuklarla gönüllü çalışmalara katıldı. Bu deneyimler, onun insan psikolojisi ve davranışlarına olan ilgisini pekiştirdi. Maltepe Cezaevi'nde çocuk ve gençlere motivasyon günleri düzenleyerek topluma faydalı olma çabası gösterdi.

Kişisel gelişim ve iletişim konularında çeşitli eğitimler aldı ve bu alanda uzmanlaşarak Türkiye genelinde seminerler vermeye başladı. Televizyon dünyasına adımını atan Kapışmak, Buyrun Paylaşalım adlı programı hazırlayıp sundu ve Ayşe ile Alişan programında iletişim ve ilişkiler konularında yer aldı.

Sahne performansını geliştirmek için Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde çeşitli dersler aldı ve üniversiteden edindiği bilgileri tek kişilik gösterilerde sergilemeye başladı. Kitaplarında yazdığı konuları stand-up gösterileriyle sahneye taşıdı. Kadınlar Sağdan, Erkekler Soldan ve Beni Benimle Aldatır mısın gibi kitaplarıyla geniş kitlelere ulaştı.

Günümüzde üniversiteler, belediyeler ve özel şirketlerde düzenlediği gösteri ve seminerlerle insanlara motivasyon ve iletişim konularında rehberlik etmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi