Bu isimlerden birisi, 24,25,26, 27 Dönem AK Parti Uşak Milletvekili seçilen Avukat Mehmet Altay oldu. Diğer isim ise bir zamanlar, 10 Kasım tarihinde gazetelere Atatürk için “Olmasaydın da olurdu” diye ilan veren Eyüp Gökhan Özekin.

AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi dün gerçekleştirildi. AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulunda Eyüp Gökhan Özekin’de asil üye olarak yer alırken, Uşak AK Parti eski Milletvekili Mehmet Altay ise Merkez Disiplin Kurulunda asil üye olarak yer aldı.

Ailesi, Sivaslı ilçesine bağlı Karaboyalık köyünden olan Gökhan Özekin, Ankara – 1979 yılında Ankara’da doğdu. Çankaya Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi iç mimarlık bölümünden mezun oldu. Alperen Ocakları Genel Başkanı, BBP/MKYK üyesi ve Genel Başkan Başdanışmanı olarak görev yaptı. 2011-2012 yılları arasında Selçuklu Vakfı (SOGEV) Genel Başkanı olan Özekin, Türkiye Moldova Dostluk Derneği Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Muhtelif gazete ve dergilerde yazıları yayımlanmaktadır. Çevre Şehir ve Kültür Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekte ve kongreden önce AK Parti MKYK yedek üyesi oalrak görev yapmaktaydı.

Özekin, 2015 yılı 7 Haziran tarihinde yapılan genel seçimlerde AK Parti Uşak 2. Sıra Milletvekili adayı olmuş, ancak yeterli oyu alamayınca seçilememişti.

Özekin, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan genel seçimlerde de bu kez Ankara 1. Bölgeden AK Parti Ankara Milletvekili Adayı gösterilmiş yine kazanamamıştı.

2014 yılında hükümete yakın gazetelere ilan veren Özekin, Atatürk’ü kastederek; “Olmasaydın da olmazdın” ibaresini kullanmıştı.

Uşak yöneticileri sporda hünerlerini sergiledi Uşak yöneticileri sporda hünerlerini sergiledi

 (SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK