Ajda Pekkan Türk Pop Müziğinin Efsane İsmi

Türk pop müziğinin efsane ismi Ajda Pekkan, 12 Şubat 1946 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Babası Rıdvan Pekkan deniz binbaşısı, annesi Nevin Dobruca ev hanımıydı. Babasının görevi nedeniyle çocukluğu Gölcük'te geçen Pekkan, modern bir ortamda ailevi sorunlarla başa çıkarak büyüdü.

Ajda Pekkan Çocukluğu

Şarkıcı olma hayaliyle yanıp tutuşan Ajda Pekkan, Çamlıca Kız Lisesi öğrencisiyken kardeşi Semiramis'in de destekleriyle 1962 yılında dönemin popüler gece kulübü Çatı'nın sahibi İlham Gencer ile tanıştı. Mina'nın "Il Cielo In Una Stanza" şarkısını seslendirdiği performansıyla dikkat çeken Pekkan, Çatı gece kulübünde sahne almaya başladı. Ardından 1963'te Ses dergisinin düzenlediği yarışmada birinci seçilerek profesyonel müzik kariyerine adım attı.

Ajda Pekkan 3

Ajda Pekkan'ın özel hayatı da kamuoyunun ilgisini çekiyor. 17 Kasım 1973'te Coşkun Sapmaz ile kısa süren bir evlilik yaşayan sanatçı, 1979'da gazeteci Erol Yaraş ile ikinci nişanlılığını yaşadı. 1984'te Ali Bars ile gerçekleştirdiği evlilik altı yıl sürdü.

Ajda Pekkan 2

Genç Model İpek Kuşçu Kimdir? Genç Model İpek Kuşçu Kimdir?

Ünlü sanatçının çocuğu olmamıştır ve çocuk sahibi olmama kararı aldığını belirtmiştir. Bu kararı, kariyerine odaklanmak istemesinden kaynaklanmaktadır. Ajda Pekkan, Türkçe dışında İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Arapça ve Japonca gibi birçok dilde şarkılar seslendirmiş, uluslararası alanda da büyük başarı elde etmiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ