88 yaşındaki ünlü oyuncu Aydemir Akbaş, uzun yıllardır sağlık sorunlarıyla mücadele ediyor. Daha önce gırtlak kanseri nedeniyle tedavi gören Akbaş, geçtiğimiz yıl yeniden kansere yakalandığını duyurmuştu. Son olarak, ünlü şarkıcı İbrahim Tatlıses, sosyal medya üzerinden Akbaş'ın sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Tatlıses, 45 yıllık yakın dostu Aydemir Akbaş'ın şu anda yoğun bakımda olduğunu belirtti ve takipçilerinden dua beklediğini duyurdu.

Dilan Polat; " Bugün Kavuşma Günü" Dilan Polat; " Bugün Kavuşma Günü"

Aydemir Akbaş, evinde baygın olarak bulundu ve hemen hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Menajeri Özgür Aksoy, Akbaş'ın sağlık durumu hakkında özel açıklamalarda bulundu. Aksoy, "Kendisini aradım acil yetiş dedi. Yakınlarımızla birlikte hızlıca evine gittik. Kapı anahtarla açılmayınca tekmeleyerek açtık. İçeri girdiğimizde kötü bir durumda bulduk, konuşamıyordu, sadece gözleriyle iletişim kuruyordu" şeklinde bilgi verdi. Ayrıca, nabzının düştüğünü, tansiyonunun 7'ye ve oksijen seviyesinin 82'ye indiğini belirtti. Ateşinin ise 39 derece olduğunu ekledi.

Gülriz Sururi, Ayfer Feray, Ali Poyrazoğlu gibi önemli isimlerle tiyatro çalışmalarında bulunan ve sinemaya 1964 yılında "Keşanlı Ali Destanı" filmiyle adım atan Aydemir Akbaş, Türk tiyatrosu ve sinemasına büyük katkılarda bulunmuş bir sanatçıdır. Sinemada 127 filmde rol alan ve birçok tiyatro oyununda sahneye çıkan Akbaş, son olarak "Kolpaçino" ve "Kutsal Damacana 2: İt Men" filmlerinde yer almıştır.

Aydemir Akbaş, kişisel yaşamında 1964 yılında tiyatro oyuncusu Beyhan Benek ile evlenmiş, iki kez boşanmış ve üç kez evlenmiştir. Çocuk sahibi olmayan Akbaş, daha önce yaşadığı trajik bir kayıptan dolayı çocuk sahibi olamadıklarını belirtmiştir.

Aydemir Akbaş'ın sağlık durumu, sevenleri ve sanat camiası tarafından yakından takip ediliyor.

Kaynak: Bülten