Uşak'ta bugün 3 kişi hayatını kaybetti Uşak'ta bugün 3 kişi hayatını kaybetti

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde başlayan ve Muğla’nın Kavaklıdere ilçesine kadar ulaşan yangın nedeniyle, Kavaklıdere’ye bağlı Yeşilbağcılar Mahallesi kısmen tahliye ediliyor. Yangının yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine AFAD ve Jandarma ekipleri, özellikle yaşlılar, çocuklar, kadınlar ve hayvanların güvenliğini sağlamak için tahliye çalışmalarına başladı. Yoğun rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, bölgedeki vatandaşlar için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Ekipler, tahliye işlemlerini sürdürerek vatandaşların güvenli alanlara ulaştırılmasını sağlıyor.

Aydın Yangın

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde çıkan orman yangınından etkilenen ve yeşil alanları küle dönen Örmepınar sakinlerinden Lütfü Yazar, "Ben 65 yıldır böyle bir şey görmedim. Köyümüzde yeşil alan kalmadı, her taraf yandı. Kendi canımızı ve malımızı zor kurtardık" dedi.

Aydın Yangın (1)

Yangın, 16 Ağustos Cuma günü saat 16.45 sıralarında Alhisar Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre kırsal alanda çıkan yangın ormanlık alana sıçradı. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine bölgeye Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler karadan çalışmalarına başlarken, yangın söndürme helikopter ve uçakları da havadan sortileri ile destek verdi. Havanın kararması ile birlikte hava araçları yerini gece görüş kabiliyetine sahip yangın söndürme helikopterine bıraktı. Gece boyunca da havadan ve karadan süren müdahaleler kuvvetli rüzgarın etkisi ile geniş bir alana yayılan alevleri kontrol altına yetmezken, yeni günün ilk ışıkları ile alevlerle yoğun bir mücadele başladı.

Kaynak: İHA