Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı ve B sınıfı ehliyete sahip olanların belirli koşullar dahilinde 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanabileceğini duyurdu.

Bu değişikliğe göre, B sınıfı sürücü belgesine sahip olanlar, belirli koşullar altında 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanabilecekler. Ancak ticari faaliyetlerde kullanılan motosikletler bu kapsamın dışında tutulacak.

Yönetmelikte belirtilen şartlara göre, bu uygulamadan faydalanmak isteyen sürücülerin en az 2 yıllık B sınıfı geçerli sürücü belgesine sahip olmaları, gereken sağlık şartlarını taşımaları ve daha önce sürücü belgelerinin geçici veya daimi olarak geri alınmamış olmaları gerekiyor. Ayrıca, belirlenen direksiyon eğitimi dersini tamamlayarak uygulama sınavında başarılı olmaları ve Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen A1 sınıfı sertifikayı alarak sürücü belgesi sistem kayıtlarına işlettirmeleri gerekiyor.

Sürücülerin bu haklarından yararlanabilmek için sürücü belgesi sistem kayıtlarına gerekli kodun eklenmesi yeterli olacak. Ancak, isteyen sürücüler, 2 yıl içinde sertifikalarını sürücü belgesine işletebilecekler. Yönetmeliğin yayım tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği de belirtiliyor.

Bu değişiklikle birlikte, B sınıfı ehliyet sahiplerinin motosiklet kullanımı konusunda daha geniş bir seçenek sunulmuş olacak

Uşaklılar bu akşam balık yiyecek Uşaklılar bu akşam balık yiyecek

125 Cc Yönetmelik

Kaynak: Haber Merkezi