Yeşim Salkım, 12 Nisan 1968 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Müzisyen Dursun Salkım'ın kızı olan Salkım, Kavaklıdere'de büyüyüp, Saint Benoît Fransız Lisesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Klasik Türk Sanat Müziği Bölümü'nde eğitim almıştır.

Salkım, 1994 yılında müzik kariyerine "Hiç Keyfim Yok" albümü ile adım atmış, ardından birçok başarılı albüm ve tekli yayımlamıştır. "Ferman" (1995), "Yoktan Geliyorum" (1997), "Hep Böyle Kal" (2000) ve "Casablanca" (2007) gibi albümlerle müzik dünyasında kendine sağlam bir yer edinmiştir.

Genç Model İpek Kuşçu Kimdir? Genç Model İpek Kuşçu Kimdir?

Sinema ve dizi oyunculuğuna 1996 yılında "Eşkıya" filmi ile başlamış, "Şarkıcı" (2001) filmi ile Altın Portakal En İyi Kadın Oyuncu ödülü kazanmıştır. Ayrıca, "Vizontele" (2000), "Evlat Kokusu" (2017) ve "Arıza" (2020) gibi projelerde yer almıştır.

Son Dizisi: "Babamın Damadı"

Yeşim Salkım, son olarak "Babamın Damadı" adlı dizide rol alıyor. Dizi, ailevi dinamikler ve komik olaylar etrafında şekillenen bir yapım olarak dikkat çekiyor. Salkım'ın dizideki rolü ve karakteriyle ilgili detaylar henüz netleşmiş değil, ancak oyunculuğuyla izleyicilere etkileyici bir performans sergilemesi bekleniyor. Dizinin yayın tarihi ve diğer detayları hakkında gelişmeleri takip etmek izleyiciler için keyifli olacak.

Kaynak: Bülten