Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Artvin’e atandı Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Artvin’e atandı

İsmetpaşa Caddesi'nin revizyon çalışmalarının tamamlanmasıyla düzenlenen açılış törenine, Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, AK Parti milletvekilleri Fahrettin Tuğrul ve İsmail Güneş, Belediye Başkanı Mehmet Çakın, il protokolü ve Uşaklı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Bakan Özhaseki, açılışta yaptığı konuşmada, "Kadim bir şehirdeyiz. Aşıklar şehri olarak anılıyor. Anadolumuzun en güzel incilerinden birisi burası. Böyle bir şehre hizmet etmek, sizlerle beraber olmak bizim için de onur verici bir hadise. Sayın valimiz çok kıymetli. Kendisini eskiden beri tanırız. Belediye başkanımız pırlanta gibi genç bir arkadışımız bu ilk dönemiydi. Nice uzun hizmet ömürü veriri Cenabi Rabbim. Milletvekilleri arkadaşlarımız da Ankara'da sizleri en iyi şekilde temsil ediyorlar. Bu arkadaşlarımızın uyumu ve  şehirle ilgili ortaya koydukları projeler bizler tarafından da her zaman destekleniyor. Uşak’ın sorununu derdini giderecek bir proje ile Ankara’ya geldiklerinde onları desteklemek bizim işimiz. Hiçbir sıfır durumda olan projeye depremden sonra başlamadık ama Çarşı Uşak projesi eskiden beri rüyasıydı başkanımızın şimdi ona da başlıyoruz. Şu anda bulunduğumuz meydan projesi var. Arkadaki bir binanın yıkılıp yenilenmesi, yer altı otoparkının yapılması bu meydanın daha muhteşem bir hale gelmesi lazım. O konuda da kendisi başlasın bana ne düşüyorsa ben sonuna kadar yardım etmeye hazırım. Üzerime ne düşüyorsa yapacağım. Uşak’ın bizim için yeri önemli sizler kıymetlisiniz. " dedi. Özhaseki, Uşak'ın sorunlarına çözüm getirecek projelerin desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, Belediye Başkanı Mehmet Çakın'ın öncülüğünde hayata geçirilen Çarşı Uşak Projesi'ni de örnek gösterdi.

Belediye Başkanı Mehmet Çakın ise İsmetpaşa Caddesi'nin Uşak'ın kalbi olduğunu belirterek, "1. Etap olarak gerçekleştirdiğimiz İsmetpaşa Caddesi yüzey cepheleri ve altyapısı ile yenilendi." şeklinde konuştu.

AK Parti Uşak İl Başkanı Himmet Yaşar, caddenin modernleşmesi ve yenilenmesinin Uşak için önemli olduğunu ifade ederek, "2024 mart ayında yapılacak seçimlerden sonra önümüzdeki 5 yıllık süreç içerisinde ilimize AK Parti belediyeciliğinde çok daha hizmet, çok daha eser üretmeye devam edeceğiz." dedi.

Uşak AK Parti Milletvekili Fahrettin Tuğrul ise, geçmişten geleceğe doğru bir yürüyüşün olduğunu belirterek, İsmetpaşa Caddesi'nin modernleştiğini ve belediye meclisine isminin eskiden olduğu gibi İstasyon Caddesi olarak dönmesi için bir mesaj verdi.

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün de, İsmetpaşa Caddesi'nin Uşak'a yakışır bir alan haline geldiğini söyleyerek, "Geri dönüşüm kenti olan Uşak için uygun olmayan bir durumdaydı. Son haliyle birlikte, görüntüleri de izledik vatandaşlarımız değerlendiriyorlar." ifadelerini kullandı.

Bakan Özhaseki, Uşak il protokü eşliğinde kurdeleyi keserek İsmetpaşa Caddesi'nin açılışını gerçekleştirdi. Uşak Kadın Koordinasyon Merkezi (UKAMER)'ni de ziyaret ederek Uşak programını tamamlayan Bakan Özhaseki, Afyon'da ki açılışlara gitmek üzere kentten ayrıldı.

Muhabir: Seher ZEYBEK