Hava yolu ile Ankara’dan Uşak’a gelen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin ilk durağı Uşak Valiliği oldu. Vali Dr. Turan Ergün, kendisine “Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık” tablosu hediye etti.

Daha sonra Uşak Belediyesi’ne geçen Bakan Özhaseki burada Başkan Çakın ile kısa bir sohbet ettikten sonra Çarşı Uşak projesinin uygulanacağı, eski Çarşamba Pazarı’nın bulunduğu bölgeye geçti.

Çarşı Uşak proje alanında bir konuşma yapan Bakan Özhaseki; “Şehirler, medeniyetlerin doğduğu kendine has kültürü, mimarisi ve kadim geçmişleri vardır.

Şehirlerde insanlar gibi bakıma gözetilmeye ihtiyacı vardır. Şehirlerde günümüzün hızlı yaşamına ayak uydurmak zorundadır. Bunun için belediye başkanları gayret edecekler, dönüşümü gerçekleştirecekler, ihtimam gösterecekler.  Şehirlerin geleceği o şehri yönetenlerin ufkuyla doğru orantılıdır” dedi.

“Başkan Çakın genç ve başarılı bir kardeşimizdir”

Konusşmasının bu bölümünde Uşak belediye Başkanı Mehmet Çakın’dan övgü bahseden Özhaseki, Sayın Çakın’ı biz işinin başında keşfettik. Genç, haramı helali bieln başarılı bir kardeşimiz. Çok başarılı işler gerçekleştirdi. İnşlalha bundan sonra da başarılarını katlayarak devam ettirecek. Bende naçizane bir ağabeyi olarak üzerime ne düşüyorsa yapmaya hazırım” ifadesini kullandı.

“Kahramanmaraş depreminin ardından yeni projelere başlayamıyoruz”

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, konuşmasına şı sözlerle devam etti: “Bildiğiniz gibi 9 saat arayla kahramanmarşata ii büyük deprem yaşadık. Bu depremler sonrası yaklaşık 2 milyon insanımıza kira yardıı yapıyoruz. Bu insanlarımız konteynerlerde yaşıyor.

Onların ihtiyacı varken başka yerde sıfır bir projeye başlayabilir misiniz? Bizde depremzede vatandaşlarımızla ilgili projelere ağırlık veriyoruz. Ancak, Uşak’ta yıllardır devam eden bu projeyi başlatmamız gerekiyordu. Sözümüz yerine gelsin istedik.

Deprem bölgesinde 200 bin konut yakın zamanda teslim edilecek

Bir ay sonra Sayın Cumhurbaşkanımız da bölgeyi ziyaret edecek ve burada vatandaşlarımıza biten evlerini teslim edeceğiz. Bir ay içerisinde 100 bin civarında köy evini bitireceğiz.

Bundan sonra komutlarımızı sağlam yapmalıyız. Yani özellikle 2000 yılından önce yapılmış ne kadar yapı stoku varsa elden geçirmeliyiz.

Gücü yetenler binalarını yenilemek için ellerinden geleni yapmalılar. Biz zaten bakanlık olarak kentsel dönüşüm konusunda hem yasalar çıkarıp hem de bu tür yerlerde yardımcı olarak bu işleri yapmaya çalışıyoruz. İstiyoruz ki deprem gelmeden hazırlıklı olalım. Deprem geldiğinde de dizlerimize vurup ah edip, ağlamayalım. Onun için burada eskimiş şu dokunun yenilenmesi, değişime ayak uydurması, esnaflık yapan kardeşlerimizin daha iyi vaziyette hayatlarını sürdürmeleri elbette önemliydi. Ama bir taraftan da deprem ülkesi diye bildiğimiz bu memlekette yaptığımız konutlar sağlam olsun istiyoruz.”

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün de Bakan Özhaseki’ye Uşak heyeti olarak kendilerine gösterdiği ilgiye teşekkür etti. Ergün, “Bugün Sayın Bakanımızın Uşak’a ve bizlere göstermiş olduğu ilgi sayesinde yaklaşık 40 dönümlük bir alnı kapsayan bu proje ete kemiğe bürünüyor. Projemiz tamamlandığında bölge çok önemli bir merkez olacak ve binlerce ziyaretçi ağırlayacaktır” dedi.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Çarşı Uşak projemizin irtibat ofiis açılış, atıl binaların yıkım ve hak sahipleri ile imza törenine hoş geldiniz.  Bize destek Olan sayın bakanıma ve bürokratlarına çok teşekkür ediyorum. Genel başaknımız sayın recep tayyip Erdoğan’ın hizmet aşkı ve hepimize örnek olan belediyecilik anlayışı olmasa bu projenin hayata geçmesi mümkün değildi.

Uşak Belediyesi, valiliği, milletvekilleri ile Uşak halkıyla bir bütün olduk. Bu prjenin hayata geçmesi için kapınızı aşındırdık. Bize her zamn destek oldunuz. Çok teşekkür ediyorum.

Biz, göreve başladığımız 2019 yılından bu yana yaşadığımız pandemi süreci, hepimizi derinden yaralayan depreme felaketine rağmen şehrimize değer katmaya ve hizmet etmeye gayret ettik.

Vatandaşlarımıza verdiğimiz birçok sözü yerine getirmekten onur duyuyoruz. Burası şehrin kalbi sayılacak alan yenilenecek ve büyüyecek” dedi.

Uşak’ta 18 Ekim Cuma akaryakıt fiyatları Uşak’ta 18 Ekim Cuma akaryakıt fiyatları

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş’te kısa bir selamlama konuşması yaptı.  Daha sonra İl Müftüsü Burhan Çakır’ın duası eşliğinde Çarşı Uşak projesi kurdele kesilerek başlatıldı. İrtibat ofisi hizmete açıldı ve hak sahipleri ile sembolik imza töreni düzenlendi.

(SALİH KILINÇ /HABER)

Editör: Seher ZEYBEK