Banaz ilçesinde Kuşdemir ve Kızılacaören köyleri arasında çıkan yangına iş makinaları ve vatandaşlar müdahale ediyor.

Banaz İlçesine bağlı Kızılcaören Köyü ve Kuşdemir köyü arasında kalan çam ormanında saat 15.58 sıralarında yangın çıktı. Bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın hızla köye doğru ilerliyor. Şu anda Uşak orman İşletme ve Banaz Orman İşletme Şefliklerine ait itfaiyeler ve Banaz Belediyesi İtfaiyesi yangına müdahale etmeye çalışıyor.

Banazzz Yangin (1)

Uşak camilerinde “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” anlatılıyor Uşak camilerinde “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” anlatılıyor

Ancak arazinin engebeli olması nedeniyle karadan müdahale yetersiz kalıyor ve alevler Kızılcaören köyü yerleşim alanına doğru hızla ilerliyor. Jandarma ve AFAD ekipleri tarafından her ihtimale karşı Kuşdemir köyü tahliye edildi. Hızla ilerleyen alevlere yeni edinilen bilgilere göreRüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayılan yangının kontrol altına alınabilmesi için 4 helikopter, 2 uçak, çok sayıda arazöz, itfaiye aracı ve iş makineleriyle çalışma yürütülüyor. Alevlere müdahale devam ediyor. Alevlerin evlere ulaşmaması için iş makineleriyle köylerin etrafında setler oluşturuldu.

Banazzz Yangin (3)

Muhabir: Ece Yıldırım