Güçlendirme yapılacağı belirtilen okulun temelinin de sağlam olmadığı gerekçesiyle tamamen yıkılmasına karar verildi. Seçim öncesinde Ak Parti İlçe Başkanı Murat Erdoğan, yaptığı açıklamada okulun yatırım planına alındığı ve binanın yıkılarak yeniden yapılacağını belirtmişti. Bu doğrultuda sadece kolonları kalan bina tamamen yıkılmıştı. Üzerinden zaman geçmesine rağmen okul için yapılan bir işlemin olmadığını gören veliler, okul bahçesinde toplanarak seslerini yetkililere duyurmaya çalıştı.

Okul Banaz

Deva Partisi Banaz İlçe Başkanı Murat Ahmet Gündüz önderliğinde gerçekleşen “Okulumuzu İstiyoruz” Konulu basın açıklaması 31 Ağustos Mahallesi halkı ve velilerin katılımıyla okul bahçesinde gerçekleştirildi.

Basın açıklamasını gerçekleştiren Deva Partisi Banaz İlçe Başkanı Murat Ahmet Gündüz, “Bende bu mahallede yaşıyorum ve çocuklarım Şehit Vehbi Demir İlköğretim okulunda eğitim görüyor. Yaklaşık dört yıl önce boşaltılan okul için yetkililer hiçbir şekilde elini taşın altına koymadı. Cumhuriyet Ortaokulunun ek binasında eğitim gören öğrencilerimiz büyük sıkıntılar çekmektedir. Yıkılan okulun öğrencileri Cumhuriyet Ortaokulunun ek binasını kullandığı için ortaokul öğrencileri de aynı durumdadır. Cumhuriyet Ortaokuluna giden bir öğrenci sabahçı olduğu için özellikle kış aylarında sabahın 7'sinde hava aydınlanmadan okula giderken, Şehit Vehbi Demir İlköğretim okuluna giden öğrenciler öğleyin okula gittiği için akşam karanlığında okuldan çıkabiliyor. Bu konudan öğrenciler velileri ve öğretmenlerimizde muzdariptir.” Dedi.

“Halkımıza yazık değil midir?”

Burada toplanarak seslerini tüm yetkililere duyurmak istediklerini söyleyen Gündüz, “Ayrıca mahallenin tam ortasında olan okulumuz yıkıldığı için Cumhuriyet Ortaokuluna uzak olan olan öğrencilerimiz servisle gitmek zorunda kalıyor. Ekonomik şartların oldukça zorladığı bu günlerde bizim halkımıza yazık değil midir? İlimize bağlı diğer ilçelerimize baktığımızda bizim okulumuzla birlikte depreme dayanıksız çıkan ve yıkım kararı alınan okulların yenisinin yapıldığını duymaktayız. Özellikle siyasetçilerimizden ve yetkililerimizden ellerini taşın altına koymasını ve biran önce mahallelinin en büyük sıkıntısı olan okullarının yapılmasıdır” şeklinde konuştu.

Uşak’ın çevresindeki güzellikler madencilerin işgali altında Uşak’ın çevresindeki güzellikler madencilerin işgali altında

Toplantıya katılan veliler okulumuzu istiyoruz sloganları atarak, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Okul Banaz (1)

Muhabir: Ece Yıldırım