Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak’ın muhtelif semtlerinde bulunan ve yapımı devam eden projeleri bizzat giderek yerinde inceledi.

Belediye Proje 4

İlk ziyaret; tuhafiyeci, şarküteri ve hırdavatçı alanına oldu

Başkan Çakın’ın ilk durağı, ‘Çarşı Uşak Projesi’ kapsamındaki tuhafiyeci, şarküteri ve hırdavatçı alanı oldu. Buradaki çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Çakın; “Çarşı Uşak projemiz kapsamında geçici olarak belediye binamızın yan kısmında hizmet verecek olan tuhafiyeci, şarküteri ve hırdavatçı esnafımız için yaptığımız dükkânlarımızın inşasında sona yaklaştık.

İçerisinde mescit ve umumi WC’nin de yer alacağı yaklaşık 4300 m² kapalı kısma sahip alanı en kısa sürede hizmete sunacağız” dedi.

“Çocuk Kent Projesi” büyük bir hızla ilerliyor

Çakın’ın ikinci durağı, Kalfa Koruluğunda büyük bir bölümü tamamlanan ‘Çocuk Kent’ oldu.  Başkan Çakın, “Oyun alanlarından macera parklarına, sosyal tesislerden çocuk eğitim atölyelerine kadar 40’a yakın özel aktivitenin ve alanın yer alacağı büyük bir proje olan Çocuk Kent, Kalfa Korusu'nda bulunan 123 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor. Çocuk Kent sayesinde çocuklar güvenli bir ortamda eğlenmenin ve öğrenmenin tadını çıkarırken ailelerde dinlenme ve keyifli vakit geçirme olanağı bulacak” şeklinde bilgi verdi.

Bu tesislerden milli sporcular yetişecek

Fatih Mahallesi’nde yine yapımı büyük ölçüde tamamlanan “Altyapı Kamp Merkezi ve Kapalı Antrenman Sahası” inşaatını da ziyaret eden Başkan Çakın, bünyesinde; bünyesinde yatakhane, yemekhane, hobi odaları, fitness odası, antrenör odası, soyunma odaları, toplantı salonu ve sporculara ilk yardım müdahalesi yapılabilecek bir masaj odası bulunacak. 30 metre genişliğinde ve 50 metre uzunluğunda yapılacak kapalı halı saha ise olumsuz hava koşullarını engelleyerek sporcuların ve vatandaşların rahatça çalışabilecekleri konforlu bir alan sağlayacak olan tesislerde bir çok gencin hayalini gerçekleştireceğini ve buradan milli sporcular çıkacağına inandığını belirtti.

Belediye Proje 2

Gençlik Merkezi’nde kadınlara özel spor salonu da yapılıyor

Çakın, Kemalöz Mahallesi’nde atıl durumda olan ve yıkımı gerçekleştirilen ayaklı su deposunun yerine yapılan ve 486metrekare alana oturan gençlik merkezini de ziyaret etmeyi ihmal etmedi.

Toplamda 1922 metrekare kullanım alanına sahip olacak merkez bünyesinde çeşitli etkinlik alanları bulunduracak ve üç kattan oluşacak. İçerisinde geniş bir dans salonu, çok amaçlı salonlar ve çeşitli kurs odaları barındıracak Gençlik Merkezi, bir de kadınlara özel spor salonuna ev sahipliği yapacak. Giriş kısmındaysa açık ve kapalı oturma alanlarına sahip büyük bir kafe restoran bölümü merkezin misafirlerini ağırlayacak.

Belediye Proje 3

Dikilitaş Millet Bahçesi vatandaşlara kent içerisinde yeşili ve doğayı getiriyor

Daha sonraki durak; Dikilitaş Mahallesi Millet Bahçesi alanı oldu. Burada Uşak Belediyesi tarafından yaklaşık 11 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirilen bu çalışmaların tamamlanmasıyla, çevresel düzenlemelerle birlikte vatandaşlara farklı olanaklar sunulacak ve iki ayrı yapı da ilgi odağı haline gelecek.

Bu bağlamda, restore edilen binalardan biri kafeterya olarak kullanılacağı, diğerinin gençler için bir etüt merkezine dönüşeceği belirtildi.

Bu binaların ön kısımlarına, vatandaşların yeşili ve doğayı hissetmelerini sağlayacak camlı bölgeler ekleneceği de açıklandı.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre; ayrıca, alana renk katacak çeşitli bitkisel peyzaj çalışmaları yapılıyor ve modern kent mobilyaları bölgeyi süslemeyi hedefliyor. Uşak Belediyesi ayrıca 200 metrekarelik bir süs havuzunu da Dikilitaş Millet Bahçesi'ne ekleyecek.

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Artvin’e atandı Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Artvin’e atandı

Uşak Belediyesi, bu projeye ek olarak yaklaşık 500 metrekarelik bir çocuk oyun alanı ve 300 metrelik bir koşu parkuru inşa ederek vatandaşlara hizmet sunacak.

Tüm bu yeniliklerle Uşak halkı, doğa ve temiz hava ile iç içe vakit geçirebilecekleri bir bölgeye sahip olacak. Gençler etüt merkezinde çalışabilecek, kafeterya ise kısa molalar için ideal bir mekân olacak.

Millet Bahçesi’nin bir an önce vatandaşın hizmetine girmesi için çalışmalar hızlandırıldı

Proje incelemelerinin son durağı olan Uşak Millet bahçesine de uğrayan Çakın, burada da çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Daha önce okulların bulunduğu 80 bin 684 bin metrekare alanda inşa edilen Millet Bahçesi’nde bisiklet ve yürüyüş yolları, kafeteryayalar ve otopark gibi birçok sosyal tesis bulunuyor.

Devam eden 6 proje alanında yaptığı incelemelerden memnun ayrılan Uşak belediye Başkanı Mehmet Çakın, yetkililere projelerin hızla bitirilmesi için gerekli talimatları verdi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK