Öne çıkan bazı başarı örnekleri arasında şunlar yer alıyor:

İZ-GE Eğitimde İyi Örnekler Finali Ödül Töreni: Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İZ-GE (eğitim süreçlerini izleme değerlendirme projesi) çerçevesinde 2022-2023 eğitim Öğretim yılında 7.si düzenlenen Eğitimde iyi Örnekler Finali ödül töreni UTSO Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Bu yıl proje kapsamında 322 proje başvurusu yapılmıştır ve komisyon değerlendiremesi sonucu iyi örnek olarak değerlendirilen 71 proje ödüllendirilmiştir.


Erasmus Akreditasyon Çalışmaları: Müdürlüğümüz Avrupa Birliği 2021-2027 Eğitim, Ögretim, Gençlik ve Spor Program kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından yayınlanan Erasmus Akreditasyon Programı kapsamında Okul Eğitimi ve Mesleki Eğitim alanında akredite olmaya hak kazanmıştır. Erasmus Akreditasyon Program kapsamında 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında 189.040 Avro bütçe ile Erasmus+ Okul Eğitimi Akreditasyon Programı çerçevesinde 98: Mesleki Eğitim Akreditasyon programı çerçevesinde 297.201 Avro bütçe ile 132 olmak üzere toplamda 230 hareketlilik faaliyeti gerçekleştirilmiştir ve faaliyetler devam etmektedir.

Öğretmenlerimiz Minik Yürekleri Isıtıyor: Yaşadığımız büyük ölçekteki doğal afet sonrasında; ilimizden 15 kişilik okul öncesi öğretmeni grubumuz ve 23 kişilik psikolojik danışman arkadaşımızdan oluşan 38 kişilik gönüllü Öğretmenimiz, Gaziantep ili Islahiye ilçesine hareket edip, ilçede hem çadır hem konteyner okullar kurarak bu okullar aktif hale getirmişlerdir. Bakanlığımız koordinasyonunda Islahiye’de geniş kapsamlı çalışma gerçekleştiren gönüllü öğretmen grubumuz, konteyner ve çadır okullarında minik öğrencilerimiz için eğitim ve psikososyal destek faaliyetleri düzenlemişlerdir. Psikolojik danışmanlarımız çocuklarımızın bu travmatik durum en az etkiyle atlatmaları ve bir an önce normal yaşama adapte olmaları için gerekli destek çalısmalarını yürütmüşlerdir.

Öğretmenler Sahnede: 2204-A Lise Ögrencileri Araştırma Projeleri Yarışması kapsamında Samsun Bölge aşamasına toplamda 120 proje davet edilirken, ilimizden 30 proje bölgede sergilenmeye ve yarışmaya katılmaya hak kazanmıştır. İlimiz, bölge sergisine davet edilen Samsun, Amasya, Giresun, Kastamonu, Ordu, Sinop ve Tokat illeri arasında en çok proje daveti bulunan 2. il olmuştur. Ayrıca ülke geneli bôlge aşamasına davet edilen proje sayısı bakımından ilimiz Türkiye'de 15. sırada yer alarak büyük bir başarıya imza atmıştır.

Uşaklı Uzman Çavuş gözyaşları arasında toprağa verildi Uşaklı Uzman Çavuş gözyaşları arasında toprağa verildi

Bu kapsamlı ve çeşitli başarı örnekleri, Uşak'ın eğitimdeki kararlı ve öncü duruşunu vurguluyor.

Muhabir: Seher ZEYBEK