Uşak Belediye Meclisi’nde görüşülen 5 adet elektrikli otobüsle bedava yolcu taşıma kararı, Uşak Halk otobüsü işletmecilerini tedirgin etti.

Uşak Belediye Meclisi (1)-1

Uşak Belediye Meclisi 2. oturumuna bir grup halk otobüsü işletmecisiyle gelen Uşak Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Korkmaz, yeni gelecek olan elektrikli otobüslerle bedava yolcu taşınmasından halk otobüsü işletmecelerinin mağdur duruma düşme endişesi taşıdıklarını dile getirerek bu konuda bazı sorular sordu ve önerilerde bulundu.

Mustafa Korkmaz-1

Başkan Yalım’da tedirginlik duymalarına gerek olmadığını, bu işin ticari bir faaliyet olmadığını dile getirdi.

Uşak’ta 19 Eylül Perşembe akaryakıt fiyatları Uşak’ta 19 Eylül Perşembe akaryakıt fiyatları

Yalım’dan söz alan Korkmaz, “Bu gelecek olan 5 adet elektrikli otobüs, bizim güzergâhlarımızdan geçtiği ve ücretsiz yolcu taşıyacağı için ister istemez benim üyelerim mağdur duruma düşüyor.

Bunun için iki önerimiz olacak.

Birincisi; bu otobüsleri kuzey ve güney çevre yollarına yönlendirebilir miyiz?

Gelecek otobüslerin sayısını 5 olarak biliyoruz. Bu sayı 5 olarak kalacak mı? Yoksa artacak mı? Artacaksa Dikilitaş halk otobüsü hattında çalışan üyelerimiz, zarar etmemek için otobüs hattının yarısının minibüse dönmesini otobüs ve minibüs sayılarının yarı yarıya olmasını istiyor.

Son olarak bu bedava yolcu taşıyacak bu otobüsler günde kaç sefer yapacak?” diye sordu.

Özkan Yalım-11

Korkmaz’ın sorularına yanıt veren Başkan Özkan Yalım; “Bu araçların 5 adetten fazla olması mümkün değildir. Çünkü bu araçların bir adedi 850 bin Euro’dur. Bu otobüsler, bir proje kapsamında şartlı bir bağıştır. Şartı da üniversite öğrencilerimizin üniversiteye, hasta vatandaşların da hastaneye ücretsiz götürülmesidir.

Burada vatandaş ve öğrenciler, diyelim ki valilik önünden araçlara alındı. Hedef, hastane ya da üniversite olacaktır. Ticari bir faaliyet söz konusu değildir.

Günde en fazla 2 sefer yapılacaktır. Bu araçların dört adedi aktif olarak çalışacaktır. Bir adedi yedek olarak kullanılacaktır. Bu konuda otobüs işletmecilerimizin zarar uğramaması için gereken hassasiyeti göstereceğiz.

Karar kabul edildikten sonra hafta sonu otobüs işletmecisi meslektaşlarımızın yanına giderek kendilerine zarar etmeyeceklerini izah edeceğim” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada, şartlı bağış yoluyla Uşak’a hibe olarak gelecek ve hastane ve üniversiteye bedava yolcu taşıyacak 5 adet elektrikli otobüsün belediyeye gelmesi kararı 21 CHP’li üyenin evet oyu ile oy birliği ile kabul edildi.

https://www.yesilsivasligazetesi.com/usakta-universite-ogrencileri-ve-hastalari-ucretsiz-tasima-donemi-basliyor

Muhabir: Salih Kılınç