Emeklilerin hesaplarında inceleme yok! Emeklilerin hesaplarında inceleme yok!

Daha önce "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" ve "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamalarıyla tutuklanan, hakkında silah kaçakçılığı soruşturması yürütülen ve FETÖ ile iltisaklı olduğu iddia edilen Dr. Bekir Yüksel Hoş'un yeni bir skandala daha karıştığı ortaya çıktı. Hoş, gazeteci yazar Özlem Doğan’ın İstanbul Havalimanı’nda gizlice fotoğraflarını çekerek, bu fotoğrafları sosyal medyada dolaşıma soktu.

Bekir Yüksel Hoş Kimdir?

8 Mayıs 1977'de Nişantaşı'nda doğan Bekir Yüksel Hoş, İstanbul Üniversitesi Coğrafya Bölümü'nde lisans ve yüksek lisans eğitimi aldıktan sonra bir süre çeşitli eğitim kurumlarında coğrafya öğretmeni olarak çalıştı. 2013 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde doktora eğitimini tamamladı. 2015 yılında Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü'nde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı.

Bekir Yüksel Hoş Tutuklu Mu?

İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci, Trakya Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Bekir Yüksel Hoş’un "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" ve "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla daha önce tutuklandığını açıkladı. Ayrıca Hoş’un FETÖ ile ilişkili olduğunun öğrenildiğini belirtti.

Hukuki Süreç Başlatıldı

Aslan Değirmenci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları belirtti:

"Daha önce 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme', 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlamalarıyla tutuklanan, hakkında silah kaçakçılığı soruşturması yürütülen, FETÖ ile iltisaklı Bekir Yüksel Hoş'un Gazeteci Yazar Özlem Doğan’ın İstanbul Havalimanı’nda gizlice fotoğraflarını çekerek, sosyal medyada dolaşıma soktuğu ortaya çıktı."

, fotoğrafı ilk servis ettiği hesabın @istanbuzzz (Sadun Özkaya) isimli hesap olduğu tespit edildi. Sadun Özkaya’nın firari olduğu ve gasp, yaralama, dolandırıcılık suçlarından daha önce hakkında işlem yapıldığı bildirildi.

Havalimanındaki güvenlik kameralarının incelenmesi sonucu, Bekir Yüksel Hoş’un Özlem Doğan’ı uzunca bir süre takip ettiği belirlendi. Takip esnasında Hoş’un yanında yabancı uyruklu bir kadının da bulunduğu tespit edildi. Konu hakkında hukuki süreç başlatıldı.

Bekir Yüksel Hoş’un halihazırda tartışmalı olan geçmişine eklenen bu yeni skandal, kamuoyunda büyük tepki yarattı. Özlem Doğan’ın hukuki süreci yakından takip ettiği ve adaletin yerini bulmasını beklediği bildirildi.

Kaynak: Bülten