Türkiye’nin önemli sağlık sorunlarından birisi ve tedavisi sadece organ nakli ile mümkün olan hastalıklara çare olabilme noktasında önemli bir yere sahip olan sağlık çalışanları bilgilerini tazelemek için Uşak ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir eğitim çalışması yapıldı.

Eğitim çalışmasında; ‘Beyin Ölümü Tespiti, DonörBakımı ve Aile Görüşmesi’ konularında sağlık çalışanları bilgilerini tazeledi. 

Konuya gereken önemin gösterilmesini sağlamak ve organ nakli hizmetlerinin iyileştirilmesi ile ilgili yapılan çalışmalarda beyin ölüm bildirimi ve kadavra donörsayısının arttırılması amacıyla düzenlenen eğitim ile ilgili açıklama yapan Uşak İl Sağlık Müdürlüğü, “Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanemizde, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve Uşak İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde “Beyin Ölümü Tespiti-Donör Bakımı ve Aile Görüşmesi” eğitimi. verildi. Çok değerli yönetim ekibi ve çok kıymetli hocalarımızın katılımları ile gerçekleşen eğitimde Organ Bağışının önemi vurgulandı. Sende Unutma! “Organ Bağışı hayat kurtarır” ifadesini kullandı.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Uşak 9. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı Kapılarını Açtı Uşak 9. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı Kapılarını Açtı

Editör: Seher ZEYBEK