2024 Miss&Mr Model of Turkey in birincisi Uşaklı güzel Begüm oldu 2024 Miss&Mr Model of Turkey in birincisi Uşaklı güzel Begüm oldu

1985 İstanbul doğumlu Dr. Canan Dağdeviren, Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Sabancı Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamladı. University of Illinois'de Malzeme Bilimi ve Mühendisliği alanında doktora derecesini aldıktan sonra kariyerine önemli adımlar attı.

Dr. Dağdeviren, çalışmalarında fizik, elektronik, kimya, malzeme bilimi, mekanik ve tıbbi teknolojilerin kesişiminde yer alan esnek ve katlanabilir, vücut içi ve deri üzerinde giyilebilir elektronik cihazlar üzerine odaklandı. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) Medya Laboratuvarı'nda çalışmalarını sürdüren Dağdeviren, aynı zamanda Harvard Üniversitesi'nde genç akademisyenler arasında yer almaktadır.

Dr. Canan Dağdeviren'in en dikkat çeken icatlarından biri, meme kanserinin erken teşhisi için geliştirdiği giyilebilir "elektronik sütyen"dir. Bu inovasyon, hastaların düzenli olarak ultrason yaptırmalarını sağlayarak erken teşhis ve tedavi imkanı sunmaktadır. Dr. Dağdeviren, bu projenin ilhamını, ileri evre meme kanseri teşhisi konulan ve yaşamını kaybeden teyzesi Fatma Çalışkanoğlu'ndan aldığını belirtmiştir.

18 Eylül 2019 tarihinden itibaren Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi olarak görev yapan Dr. Canan Dağdeviren, Türkiye'den dünya çapında tanınan bir bilim insanı olarak, teknoloji ve sağlık alanında önemli katkılar sağlamaya devam etmektedir.

Kaynak: Bülten