1 Eylül Tiyatro Akademi tarafından hazırlanan ve sahnelenen “Kurtuluşun Kadınları” adlı tiyatro oyunu 25 Ekim’de perdelerini Eşmeliler için açacak. Eşme Belediyesi tarafından organize edilen gösterinin kadınlar için ücretsiz olacağını duyuran Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin, Eşmeli kadınların ücretsizseyredebilmeleri için rezervasyon yaptırmaları gerektiğini hatırlattı. 

Uşak Ürünköy Kavşağı’nda kaza Uşak Ürünköy Kavşağı’nda kaza

Senaryosunu Birgül Yeşiloğlu Güler’in yazdığı, yönetmenliğini Metin Güler’in yaptığı tek perdelik biyografik dram olan tek kişilik oyunu Ecem Yüksel sergiliyor. Şarkı sözlerini yönetmen Metin Güler yazdı. Müzik tasarımını Sedat Utku Güçoğlu, koreografisini Beldem Şengül yaptı. 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Dünyada hiçbir milletin kadını, milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte, ‘Anadolu kadınından daha fazla çalıştım’ diyemez” sözünden yola çıkarak Kuvâ-yi Milliye kadınlarını anlatan oyun 25 Ekim tarihinde Eşme Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde sergileniyor.

Eşmeli kadınlara oyunun ücretsiz olacağını belirten Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin, “Eşme Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde, 1 Eylül Tiyatro Ekibi tarafından 25 Ekim’de sahnelenecek olan “ Kurtuluşun Kadınları " oyun için hazırlıklar sürüyor. 

Yerinizi ücretsiz olarak Eşme Belediyesi’nden ayırtmayı unutmayalım.

Eşme Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde, 1 Eylül Tiyatro Ekibi tarafından sahnelenecek olan “ Kurtuluşun Kadınları " isimli oyuna tüm kadınlarımız davetlidir. Dilerseniz yer konusunda sıkıntı yaşamamak için oyun öncesi belediyemizden ücretsiz rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Kurtuluşun Kadınları adlı oyunumuz 25 Ekim tarihinde saat 21.00’de sahnelenecektir” dedi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK