Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan: Hukuk Fakültesinden Belediyecilik Kariyerine Uzanan Hayatı

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, siyasi ve hukuki kariyeri ile dikkat çeken bir isim olarak öne çıkıyor. İşte, Tanju Özcan'ın hayatına dair önemli bilgiler:

Tanju Özcan, 12 Aralık 1973 tarihinde Mengen'de dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra avukatlık mesleğine adım attı. Serbest avukat olarak başladığı meslek hayatında, hukuki alanda edindiği deneyimleriyle öne çıktı.

Tanju Özcan, siyasi kariyerine 1999 yerel seçimlerinde Demokratik Sol Parti'den (DSP) Bolu Belediye Meclisi üyeliği ile başladı. 2004'te CHP'ye katılarak siyasi arenada daha etkin bir rol oynamaya başladı.

2011-2019 yılları arasında Bolu Milletvekili olarak görev alan Özcan, bu süreçte TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği, İçişleri Komisyonu Üyeliği ve Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeliği gibi önemli görevler üstlendi. Milletvekili olarak, Bolu'nun temsilini en üst düzeyde sağladı.

Tanju Özcan, 2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı olarak Bolu Belediye Başkanlığı'na seçildi. Belediye başkanlığı görevine başladığı günden itibaren Bolu'nun sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen projelere imza atmıştır.

Siyasi kariyerinin yanı sıra Tanju Özcan, Bolu'da sporun ve gençlerin desteklenmesine büyük önem vermiştir. Boluspor yöneticiliği gibi görevlerle spora katkıda bulunan Özcan, gençlerin sosyal ve sportif alanlarda gelişimine odaklanmış projelere liderlik etmiştir.

"Vatandaşı faiz canavarına teslim ettiler" "Vatandaşı faiz canavarına teslim ettiler"

Evli ve bir çocuk babası olan Tanju Özcan, aile değerlerine verdiği önemle bilinir. Ailesiyle birlikte geçirdiği zamanı, halka yönelik hizmet anlayışının temelinde görür.

Kaynak: Haber Merkezi