Ulu Önder Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmiş tek bayram. Tüm çocuklarımıza armağan olsun. Bugün parmak indirmek ve kaldırmak asli görevi olsa da Allah dünya durdukça TBMM’mizi de başımızdan eksik etmesin. Bir gün bu kurumda kuruluş ayarlarına döner ve sadece millet iradesinin temsil edildiği makam olarak yoluna devam eder inşallah.
Biz yine 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kısmına dönelim. Bugün Uşak’ta da yine minicik çocuklarımızın gerçekleştirdiği boylarından büyük gösterileri ile gururlandım ve onurlandım. Emeği geçen her bir kurum ve yetkiliden Allah razı olsun.
Tam bayram haberini yaparken Uşak’ın pop star adayı Eze (Hazer) Yakut aradı. pop star adayı derken abartmıyorum. Allah kıza ses vermiş, yetenek vermiş bir patlarsa var ya Türkiye’nin altını üstüne getirir. Uşak’ın adını olumlu yönde tüm dünyaya duyurur. O kadar yetenekli bir can kız işte.
Sağ olsun Salih Ağabeyini unutmamış. Telefonla aradı. Biraz sohbet ettik. Çocuk bayramında tüm çocukların bu güzel bayramı kutlayamadığını belirtti.
Nedenini sorduğumda uyuşturucu kullanan çocuklar olduğunu, 12-13 yaşındaki çocukların bile uyuşturucu kullanıldığına dair çevrede sürekli konuşulduğunu ve bu durumun kendisini çok üzdüğünü ve rahatsız ettiğini dile getirdi.
Aslında Uşak’ta uyuşturucu ile mücadelede iyi bir yol alındığını görüyorum. Sağ Olsunlar Uşak Emniyet Müdürlüğü ve Narkotik Şube Müdürü Sayın Bayram Suner ve ekibi uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor.
Ayrıca, Yeşilay Uşak Şube Başkanı can kızım Feyza Güler de uyuşturucu ile mücadelede gecesini gündüzünü katarak çok başarılı işler yapıyor. Allah razı olsun.
Ama meşhur laftır. “Bataklığı kurutmayınca sinek avlamayla sinekle mücadele olmaz”
Şimdi, yakalamayla uyuşturucuyla mücadele yeterli olmuyor. Çünkü birde yapay uyuşturucu belası var. Metamfetamin mi dir? Krital midir? He r ne zıkkımsa biraz kimya biliyorsan böcek zehrinden evde bile yaparsın. Tabi hap halinde satılınca çokta pahalı değil. Aslında sinir sistemin mahveden bir Allah’ın belası uyarıcı.
Popçu can kızım Hazer de uyuşturucu ile mücadele için toplumsal bir takım aktiviteler öneriyor. İşte gençlerin sosyal ve sportif aktiviteler yapabileceği alanlar çoğalsın, resmi ya da sivil kurumlar işbirliği yaparak gençleri sanata ve spora yönlendirirsin.
Spora ve sanata yönelen öğrenciler sosyalleşsin ve uyuşturucudan uzak dursun. Bunun için de sivil inisiyatif devreye girsin. Çeşitli Çocukları uyuşturucudan uzaklaştırsın.
Valla Hazer kızın fikrine aklım yattı. Yani kısaca; “Karanlıktan şikayet etmek yerine hep birlikte mum yakalım. Ortalık aydınlansın” diyor.
Evet, ortalık aydınlansın, el birliği ile çocuklarımızı bu beladan koruyalım ki şeker de yiyebilsinler.