Uşak meyve ve sebze halinde neler oluyor? Kabzımallar niçin Uşak Belediyesi hakkında dava açtı? Bunun üzerine belediye kabzımallara kaç lira ceza yazdı? Sayın Yalım, Karun AVM’yle niçin bu kadar uğraşıyor? Burayla ilgili son bomba gelişme nedir? Uşak’ta topu taşıma yapan otobüs işletmecileri belediye ile niçin mahkemelik oldu? Belediyenin ve Sayın Yalım’ın bu metazori tavırları, bir yandan dolandırıcılara yeni yöntemler için ilham verirken diğer yandan Uşak’a yeni yatırım yapmak isteyen yatırımcıları da ürkütmüyor mu? Sizlerle bu konularda biraz sohbet etmek istedim.

Sayın Yalım, gerçekten ilginç bir kişilik. Eskilerin tabiriyle şahsına münhasır bir kişi. İktidar, özellikle muhalefet belediyelerini SGK ve maliye borçları konusunda sıkıştırınca, Sayın Yalım’da belediyeye kaynak bulmak için Uşak’ta iş insanlarını sıkıştırmaya başladı. Efsanevi İngiliz Kahramanı Robin Hood misali tavırlarla zenginden alıp kasası boş olan belediyeye yeni kaynaklar sağlamaya çalışıyor.

Dolandırıcıların yeni geçim kapısı belediye adını kullanmak oldu

Son günlerde telefon dolandırıcıları özellikle Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Halil Arslan’ın adını kullanarak; “Sizden belediyemize ya da Uşaksporumuza maddi yardım yapmanızı istiyoruz. Aksi takdirde başkanımızın talimatıyla yüksek miktarda cezalar ödemek zorunda kalırsınız diye tehdit ediliyormuş. Bunun üzerine Sayın Halil Arslan’ı iyi tanıyan bir iş insanı kendisini uyarınca belediye sık sık kendi sosyal medya hesaplarından “Dolandırıcılara kanmayın” diye uyarılarda bulunur olmuş.

Karun AVM ile niçin bu kadar uğraşılıyor?

Sayın Yalım, belediye ve Uşakspor için Uşaklı insanlarından para istediğini, vermeyenlere belediye olarak en yüksek basamaktan cezalara çarptırdığını her yerde ayan beyan söylemekten çekinmiyor.

Uşak’ın ilk AVM’si olan Karun AVM’nin sahibi eski Belediye Başkanı Sayın Erhan Akçay’dan da para istediği ve vermediği için yıkım ekibi gönderdiği, 75 milyon TL ceza kestiği Uşak kamuoyunun bugünlerde en çok konuştuğu konuların başında geliyor.

Daha sonra mesele Sayın Erhan Akçay’ın para vermemesi değil, diğer iş insanlarına da göz dağı vermek için “Diz çöktürme yani sindirme” operasyonu” olduğu da Uşak gündeminde sık sık dillendirildi.

Şimdilerde konuşulan konu da bambaşka bir yere evrildi. Olayın boyutları tamamen değişti. Hazır mısınız? Sıkı durun. Şimdi bu konudaki son bombayı https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesi kanalıyla benden duyacaksınız.

Uşak Valisi Ergün ve Müftü Çakır’dan mesaj var Uşak Valisi Ergün ve Müftü Çakır’dan mesaj var

Uşak Belediye Başkanı sayın Özkan Yalım, şu anda Karun AVM’nin hemen önünde kurulan Sigorta pazarının bulunduğu yere çok büyük bir plaza (Bir nevi İzmir’deki follkart türü) bir AVM dikmek istiyor. Eksi 5 katlı otopark, bir katı belediyeye ait, üst katları ofis, alışveriş merkezleri bulunan bir bina dikmek istiyor.

İşte film de tam burada kopuyor. Bu dev AVM’nin bölgedeki tek rakibi kim olacak?

Bingo. Yanılmadınız tabi ki Karun AVM. İşte Karun AVM ne kadar itibarsızlaştırılırsa burada faaliyette bulunan LC Waikiki, Cotton ve diğer Franchise şirketler iş yapamayacağı için yeni AVM’ye geçecek.

Ben, bir gazeteci olarak yaptığım araştırmada elde ettiğim bulguları siz can okurlarımla paylaşıyorum. Tüm bunların doğruluğu eğriliği, Sayın Yalım ve Sayın Akçay’ın kamuoyunu aydınlatmak için yapacağı açıklamalarla ortaya çıkacaktır. Ne yazık ki iki tarafta gerekli açıklamaları yapmıyor.

Karun AVM olayında karanlıkta kalan bir diğer konu da şu: “Hani daha önce yukarıda olan Migros market bodruma inmişti ya. Projede burası sığınakmış falan. Karun AVM’nin birçok kaçak yeri de çıkarılan sayısız imar affı sonucu yasal hale getirilmiş. Bu konuda da acilen bir açıklama yapılmalı ki ne olduğunu bizde bilelim.

Uşak meyve ve sebze halinde neler oluyor?

Çanlı mevkinde bulunan Uşak Meyve ve Sebze Toptancı Hali’nde yaşanan olaylar da Uşak kamuoyunun başlıca gündem maddelerinden birisi oldu. Söylentilere göre; Uşak Belediye Başkanı Sayın Özkan Yalım, burada işyeri bulunan 40 kadar kabzımaldan belediyeye adam başı 100 bin TL civarında bağış istemiş. “Ret” cevabı alınca da adam başı yaklaşık 140 bin TL olmak üzere toplamda 6 milyon TL ceza kestirmiş.

Bunun üzerine kabzımallar da belediyeyi haksız ve hukuksuz ceza kestiği için mahkemeye vermiş. Ne olacak şimdi? Bekleyip göreceğiz.

Halk otobüsü taşımacıları da mahkemeye gidiyor

Uşak’ta toplu taşım, bir tek halk otobüsleri ile sağlanıyor. Yaklaşık 10 kadar hatta 197 otobüs toplu taşımayı tek eline almış durumda. Bilindiği gibi toplu taşıma yapan halk otobüslerinde Ekim ayından itibaren akıllı kar sistemine geçilmesi planlanıyor.

Dikilitaş hattında çalışan 12 ve 23 nolu hat ve Sarayaltı-Huzurkent arasında çalışan 17 nolu hattın otobüs işletmecileri, kartlı sisteme geçmemek için Uşak Belediyesi’ni mahkemeye vermeye hazırlanıyor. (Belki de vermişlerdir)

Gerekçeleri de rotasyona girmek. Yani otobüslerinin sırayla az kazanan ve çok kazanan hatlar arasında turlamasını engellemek.

İşte son günlerde uşak gündeminde en çok dillendirilen konular sizlere arz ettiğim gibi can Okurlarım.

Artık her yaptığı iş mahkeme koridorlarında sonuçlanan bir belediye yönetimi. Söyleyin Allah aşkına siz bunları duysanız, başka bir ilden gelip Uşak’a yatırım yapar mıydınız?

Geçmişte Uşak Tekstil OSB’ye teşvikten yararlanma için yatırım yapmak isteyen onlarca girişimci, 500 bin Dolar ayakbastı parası istendiği için arakasına bile bakmadan yatırımlarını başka OSB’lere kaydırmış, Uşak boynu bükük kalmıştı.

Farslı Şair Sâdi Şirâzi ne güzel söylemiş;

"Taç ve Taht geçicidir.

Sen hiç gönüllere girdin mi?

Gönüllerde olmak dileğiyle…

Muhabir: SALİH KILINÇ