Uşak camilerinde “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” anlatılıyor Uşak camilerinde “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” anlatılıyor

Uşak’ta bakım ve onarımı yapılmayan eski evler vatandaşların yaşamını tehlikeye sokmaya başladı. Bu tehlikeli olay, güvenlik kameralarında da an be an görüldü.

Uşak Belediyesi tarafından önceki yıllarda yeni projesi çizileceği için tamirine izin verilmeyen Ünalan Mahallesi Bodur Sokak ve Başak Sokak’ın kesiştiği noktada bulunan iki katlı bir evin çatısından dev parçalar aşağı düşüyor.

Eski Ev (1)

Kamera görüntülerinde yolda yürüyen bir kadınla erkeğin, çökmenin yaşandığı noktadan 10-15 metre uzaklaştıktan sonra çökmenin meydana geldiği ve ölümden kıl payı kurtuldukları görülüyor.

Belediye tarafından evin bulunduğu kaldırımın tel örgüyle kapatılması da bir faciayı önlemiş oldu.

Eski evin çöküşünü güvenlik kamerasından kaydeden elektrikçi Yücel Kozak; “Bulunduğumuz semt, Uşak merkezinin en eski binalarının olduğu Küçükçarşı’dır. Bu eski binaların bakım ve onarımına yeniden planlama yapılacağı gerekçesiyle izin verilmiyor.

Binalar, durmadan çöküyor. Allah korusun yarın bir gün vatandaşlarımız bu yıkılan binaların altında kalabilir. Yaralanabilir ya da yaşamını kaybedebilir. Biz mahalle sakinleri olarak kendi çapımızda önlem almaya çalışıyoruz. Ama yeterli olmuyor.

Yöneticilerimizden en büyük dileğimiz bir hemşerimiz zarar görmeden önlem almalarıdır” dedi.

Muhabir: Salih Kılınç