Uşak'ı bu hafta nasıl bir hava bekliyor? Uşak'ı bu hafta nasıl bir hava bekliyor?

köy halkı tarafından büyük bir ilgi ile takip edilen eğitim çalışmasında vatandaşların parmak ucundan kan alınarak kan şekri ölçümleri gerçekleştirildi ev diyabet hakkında bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “1991 yılından bu yana Birleşik Milletler kararı ve Uluslararası Diyabet Federasyonu (IDF) önerileri doğrultusunda , her yıl 14 Kasım'da "Dünya Diyabet Günü" değişik tema ve çeşitli etkinliklerle tüm dünyada ve ülkemizde kutlanmaktadır.

Her yıl belirlenen 14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nün 2019-2023 yılları teması Diyabet Bakımına Erişim’dir.

Bu yılki kampanyanın amacı “Riskinizi Bilin, Sorumluluğunuzu Bilin” sloganıyla tip 2 diyabet ve diyabete bağlı komplikasyonları geciktirmek veya önlemektir. Bu kapsamda Kasım ayı içerisinde söz konusu tema dahilinde farkındalık çalışmalarını Uşak İlçe Sivaslı Toplum Sağlığı Merkezi tarafından devam edecektir.

14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinliklerimiz Kasım ayı itibari ile başladı. 2023 yılı diyabet haftası sloganı (RİSKİNİZİ BİLİN, SORUMLULUĞUNUZU BİLİN) doğrultusunda halkımıza boy kilo, bel çevresi ölçümleri  ve parmak ucundan kan şekeri ölçümleri yapılıyor.

Diyabeti olmayan hastalara riskler ve tedbirler konusunda, diyabetli hastalara akut ve kronik komplikasyonlardan korunma konusunda eğitimler verildi.

Etkinliklerimiz Kasım ayı boyunca Sivaslı merkez ve köylerimizde devam edecektir” bilgisi verildi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK