Bugün “Ev Yapımı Çorba Günü” CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, günün anlam ve önemine binaen yayınladığı mesajda; Uşaklıları, Uşak Tarhanasının değerini bilmeye davet etti.

Bugün 4 Şubat, mevsimin iyice kışa döndüğü bu tarih, pek çok ülkede “Ev Yapımı Çorba Günü” olarak kutlanıyor. Sulu yemeklerin öne çıktığı Anadolu ev Türk kültüründe hiç kuşkusuz çorbaların büyük bir önemi vardır.

“Çorba” deyince debiz Uşaklıların aklına Uşak Tarhanasıyla yapılmış dumanı tütten mis gibi bir tarhana çorbası gelir.

İşte Uşaklılar için bu derecede önemli olan Uşak Tarhanasına dikkat çeken CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba; “Bugün, Ev Yapımı Çorba Günü. Bu özel günde İlklerin Şehri Uşak'ımızın ülkemizin, dünyanın dört bir yanından evlerde masalara konuk olan çok özel bir lezzetinden bahsedeceğim.

Uşak 9. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı Kapılarını Açtı Uşak 9. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı Kapılarını Açtı

Bu güzel şehir markalaşmayı ve uluslararası boyutta tanınmayı hak ediyor. Meclis'te sizleri ve memleketimizi temsil etmenin gurur duyuyorum. Şehrimizin potansiyelini anlatacak, tanıtacak ve hak ettiği değeri almasını sağlamak için elimden geleni yapacağım.

Şehrimizin mutfağının en önemli simgelerinden bir olan Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenen Uşak Tarhanası, bu kıymetli toprakların tarımdan, emeğe, alın teri ve üretimin hepsinin bir arada olduğu örneklerinden biridir.

Bu kadim toprakların, atalarımızın mirası tarhanamız bugün coğrafi işaretli ürünlerden biri olarak şehrimizin simgesi haline gelmiştir. Değerini bilmek, gelecek nesillere ve tüm Dünya'ya tanıtmak dileğiyle” ifadesini kullandı.

Muhabir: Seher ZEYBEK