Uşaklıların “Tepe Pazar” diye tabir ettiği Elmalıdere polis lojmanları civarında kurulan pazaryerinin dağıldıktan sonra satıcıların bıraktığı çöp ve pislikler mahalle halkını canından bezdirdi. Belediye ekiplerinin gecenin geç saatlerinde temizliğe başladığını belirten mahalle sakinleri temizlik sırasında çıkan gürültüden de yakındılar.

Tepepazarının civarında ikamet eden vatandaşlar, pazarcı esnafının çöplerini etrafa saçmakla yerine alıp götürmesini istediler.

Tepepazar (3)

Uşakspor yenilgiyi hakeme bağladı Uşakspor yenilgiyi hakeme bağladı

“Kirleten temizlesin”

Her Çarşamba günü sabah erken saatlerde kurulan tepepazarında, tezgahlarını akşam saatlerinde kaldıran pazarcıların, tüm pisliklerini olduğu gibi bırakarak çevre kirliliğine yol açtığını kaydeden mahalle sakinleri, bu görüntü kirliğine karşı önlem alınmasını, pazarcıların giderken pisliklerini yanlarında götürmesini istediler.

Tepepazar (4)

https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesini arayarak Pazar sonrası yaşanan görüntü kirliği ve temizlik sırasında oluşan gürültüden yakınan vatandaşlar, “yaz geldi, sıcaklar iyice bastırdı. Bırakılan pislikler koku ve sinek yapıyor. Çok rahatsız oluyoruz. Geç saatlerde belediye ekipleri tarafından yapılan temizlik sırasında çok gürültü çıkıyor ve rahatsız oluyoruz.

Belediyeler, bu pazaryerini kullanan pazarcı esnafına tezgahlarını kaldırırken kendi kirlettikleri yerleri temizleme zorunluluğu getirmelidir” diyerek şikayetlerini dile getirdiler.

Muhabir: SALİH KILINÇ