CHP'nin Aliağa Belediye Başkan Adayı Çağatay Güç Kimdir?

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan Özgür Özel’e ziyaret Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan Özgür Özel’e ziyaret

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İzmir Aliağa Belediye Başkan adayını belirledi. Partinin tercihi, Ankara doğumlu olan ve Aliağa'da uzun yıllardır yaşayan Çağatay Güç oldu.

 Çağatay Güç, 9 Ağustos 1986 tarihinde Ankara'da dünyaya gelmiştir. İlkokul ve ortaokulu Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde tamamladıktan sonra 1992 yılında ailesiyle birlikte Aliağa'ya taşınmıştır. Aliağa'da eğitim hayatına devam eden Güç, Mustafa Kemal Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden başarıyla mezun olmuştur.

Üniversite yıllarında aktif bir öğrenci olarak öne çıkan Çağatay Güç, öğrenci gençlik meclisi fakülte temsilciliği ve Toplum Gönüllüleri Vakfı üyeliği gibi görevlerde bulunmuştur. Ayrıca, Atatürkçü Düşünce Derneği'nde de etkin bir rol almıştır.

 Siyasi kariyerine 2009 yerel seçimlerinde CHP'nin İskenderun'da belediye başkanlığına aday gösterdiği dönemde aktif olarak katılan Güç, daha sonra Aliağa'ya dönerek CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları'nda görev almış ve başkanlık yapmıştır.

Memuriyet görevi nedeniyle ayrılmak zorunda kalsa da, sonrasında 2010 anayasa referandumu ve 2011 genel seçimleri için aktif çalışmalarda bulunarak CHP üyeliğine geri dönmüştür.

 Evli ve bir kız çocuk babası olan Çağatay Güç, 31 Mart 2024 seçimlerinde CHP'nin Aliağa Belediye Başkan adayı olarak gösterilmiştir.

Kaynak: Haber Merkezi