Can Atalay, 1976 yılında İstanbul'da doğmuş, bankacı bir anne ve muhasebeci bir babanın tek çocuğudur. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde yükseköğrenim görmüştür.

Uşak Çarşamba pazarından 1000 TL’ye neler alınır? Uşak Çarşamba pazarından 1000 TL’ye neler alınır?

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Amasya İl Başkanı olan Şerafettin Atalay'ın yeğeni olarak ailesi siyasetle iç içe büyüyen Can Atalay, Taksim Dayanışması’nın avukatlığını üstlenmiştir.

Gezi Davası'nda sanık olarak yer alması ve gözaltına alınmasıyla bilinen Atalay, davaya dahil edildiği iki davadan beraat etmiştir. Ancak, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlamasıyla yargılandığı davanın 25 Nisan 2022 tarihinde Silivri, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. Yargıtay tarafından cezası 28 Eylül 2023 tarihinde onaylanmıştır.

Can Atalay, 2023 Türkiye genel seçimlerine Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay milletvekili adayı olarak katılmış ve seçimleri kazanarak milletvekili olmuştur. Ancak, Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'nin Gezi Parkı davasındaki kararıyla birlikte milletvekilliği düşürülmüştür.

Bu olaylarla birlikte Can Atalay, Türkiye'de siyasi ve hukuki tartışmalara konu olmuş bir isim haline gelmiştir.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliği, Türkiye Büyük Millet Meclisinde hakkındaki kararın okutulmasının ardından düşürüldü.

Kaynak: Haber Merkezi