Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) 31 Mart 2024 yerel seçimleri için belirlediği Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün, Manisa'nın yerel yönetimine olan deneyimi ve liderlik vasıflarıyla dikkat çekiyor. İşte, Cengiz Ergün'ün hayatı ve siyasi kariyerine dair önemli bilgiler:

Instagram ne zaman açılacak? Bakan Uraloğlu açıklamalarda bulundu Instagram ne zaman açılacak? Bakan Uraloğlu açıklamalarda bulundu

Cengiz Ergün, 1960 yılında Manisa'da doğdu. İlköğrenimini Murat Germen, Necatibey ve Gazi İlkokulu'nda tamamlayan Ergün, ortaokulu Şehitler Orta Okulu'nda, liseyi ise İzmir Fatih Lisesi'nde başarıyla tamamladı. Üniversite eğitimini Muğla Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde alan Ergün, 1980 yılında lisans eğitimini tamamlayarak mezun oldu.

Siyasi kariyerine adım atan Cengiz Ergün, 29 Mart 2009 tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerde Manisa Belediye Başkanlığı'na seçildi. 2009-2014 yılları arasında bu görevi başarıyla sürdüren Ergün, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi'nden tekrar aday oldu ve kazanarak Manisa'nın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı unvanını elde etti.

Cengiz Ergün, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. Seçimlerde elde ettiği yüzde 52.77 oranındaki destekle üçüncü kez Belediye Başkanlığı'na seçilen Ergün, Manisa halkının güvenini kazanarak uzun yıllar boyunca şehrin yönetiminde önemli sorumluluklar üstlenmiştir.

Cengiz Ergün, MHP'nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak, şehirdeki gelişmeleri ve projelerini paylaşarak seçmenin dikkatini çekmeyi hedeflemektedir. 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesinde, Cengiz Ergün'ün liderlik ve yönetim anlayışıyla ilgili beklentiler yüksek.

Kaynak: HABER MERKEZİ