CHP İstanbul Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel: Hayatı ve Kariyeri

1985 yılında Malatya'da dünyaya gelen Onursal Adıgüzel, CHP'nin İstanbul Ataşehir Belediye Başkan adayı olarak belirlenmiştir. Peki, Onursal Adıgüzel'in hayatı ve kariyeri nasıl şekillenmiştir?

Onursal Adıgüzel, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olmuş ve halen Boğaziçi Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği alanında yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Eğitim hayatının ardından çeşitli özel sektör firmalarında Endüstri Mühendisi ve yönetici olarak görev almıştır.

Siyasi kariyerine 2010 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları MYK üyesi olarak adım atan Adıgüzel, burada gösterdiği performansla Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir. 34. Olağan Kurultay, 18. Olağanüstü Kurultay ve 36. Olağan Kurultay'da Parti Meclisi üyeliğine seçilmiştir.

Onursal Adıgüzel, 25, 26 ve 27. Dönemde İstanbul milletvekili olarak görev yapmıştır. TBMM AB Uyum Komisyonu, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu, Çevre Komisyonu ve CHP Kadın Çocuk Hak ve İhlalleri İnceleme ve İzleme Komisyonu'nda üyelik yapmıştır.

Şubat 2018'den bu yana Cumhuriyet Halk Partisi Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Adıgüzel, parti içindeki göreviyle iletişim ve teknoloji alanındaki stratejik öneme sahip bir konumu üstlenmiştir.

Sosyolog Elif Duygu Adıgüzel ile evli olan Onursal Adıgüzel, bir çocuk babasıdır.

Cumhurbaşkanlığı Tarafından 4 Bakanlığa Yeni Bakan Yardımcıları Atandı Cumhurbaşkanlığı Tarafından 4 Bakanlığa Yeni Bakan Yardımcıları Atandı

Onursal Adıgüzel, genç yaşına rağmen partisi içindeki etkin rolü ve parlamentodaki görevleri ile dikkat çeken bir siyasetçi olarak tanınmaktadır. İstanbul Ataşehir Belediye Başkan adaylığıyla şehir yönetimine olan potansiyel katkılarını sürdüreceği değerlendirilmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi