Instagram ne zaman açılacak? Bakan Uraloğlu açıklamalarda bulundu Instagram ne zaman açılacak? Bakan Uraloğlu açıklamalarda bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart 2024  Genel Seçimleri için İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve ilçe belediye başkan adaylarını belirledi. CHP'nin İzmir Dikili Belediye Başkan Adayı olarak seçilen Adil Kırgöz'ün yaşamı ve kariyeri merak konusu oldu.

Adil Kırgöz, 1969 yılında Dikili’nin Salihler köyünde dünyaya geldi. Eğitim hayatına Salihler İlköğretim Okulu’nda başladı ve ortaokul ile lise eğitimini Dikili Lisesi'nde tamamladı. Beykoz Üniversitesi Lojistik Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Bölümü'nden mezun olduktan sonra, 1996 yılında Dikili’de inşaat malzemeleri sektöründe hizmet veren Kırgöz Yapı Malzemeleri şirketini kurdu.

İnşaat, lojistik, zeytincilik gibi sektörlerde faaliyet göstererek iş hayatında başarı elde etti. 2009-2010 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi Dikili İlçe Örgütü'nde Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlendi. 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde CHP’den Belediye Meclis Üyesi seçildi. 2019 yerel seçimlerinde CHP’den Belediye Başkan adayı olarak gösterilerek %57.7 oy oranı ile Dikili Belediye Başkanı oldu.

Adil Kırgöz, toplum hizmetine olan katkılarıyla bilinir. Bergama Ticaret Odası, Dikili Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Dikili Ziraat Odası, Dikili Şoförler Odası, Atatürkçü Düşünce Derneği üyesidir. Aynı zamanda Dikili Yelken Kulübü ve Dikili’yi Sevenler Derneği'nin kurucu üyesi olarak aktif rol almıştır.

 Evli ve iki çocuk babası olan Adil Kırgöz, aile değerlerine verdiği önemle bilinir. 2019 yılından beri Dikili Belediye Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi