CHP 37. Olağan Kongresi yapıldı. Kongre bir konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Mahir Yaşar; “Sayın Özgür Özel’i destekledik diye “Sırta hançer saplayan adam asla olmayız” diyerek Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Kurultayının ilk gününde yapılan genel başkanlık seçiminde, ilk turda 682 oy, 2. Turda 812 oy alan Özgür Özel, CHP tarihinde kurultayla gelen ilk Genel Başkan olmayı başardı.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu ilk turda 664 oy, ikinci turda 536 kaldı ev 1 3yıllık Genel başkanlık süreci sona erdi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında, “Sırtımdan hançerlendim” sözlerine Özgür Özel taraftarlarından büyük bir tepki geldi. Bu tepkilerden birisini söz alarak dile getiren CHP Uşak Sivaslı İlçe Başkanı Mahir Yaşar oldu.

Yaşar, “Uşak İlinin bir ilçesi Sivaslı’nın Küçük Moskova’nın dededen babadan bana emanet CHP’de aktif siyaset yapan, yeni dönemde CHP İlçe Başkanı seçilen 43 yaşında bir delikanlıyım. Benim 3 çocuğum var. Hepsi de sosyal demokrasi ve Atatürk İlkeleri için küçücük yaşlarından itibaren mücadele ediyorlar.

Uşak adına milletvekilimiz hariç 6 delegeden 5 ilçe başkanını temsilen konuşuyorum. Biz Sivaslılar olarak 2009 yılında iktidar olmadığımız halde Genel Başkanımızı 2500 kişi ile Sivaslı ilçe meydanında karşılamıştık. Adalet yürüyüşünde de Genel Başkanımızın yanında saf tuttuk.

Bugün, Genel Başkan Adayımız Sayın Özgür Özel’e destek verince sırta hançer saplayan adam asla olmayız. Hiç kimse şunu unutmasın: Biz 5 ilçe Başkanı olarak Özgür Özel aday olsun diye imza verdik. Genel başkanımızı da seviyoruz. Onunla uzun yıllar siyaset yaptık. Ömür boyu da siyaset yapacağız. Bugün biz burada özgür irademizle bir karar verdik.

Yarın, özgür özel genel başkan seçilse dahi yarın onunla her sahada aktif olarak çalışmaya varız. Biz Ankara’dan atanmış belediye başkan adayları istemiyoruz. Biz ön seçim istiyoruz.

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Artvin’e atandı Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Artvin’e atandı

Önümüzdeki yerel seçimlerde Uşak Sivaslı ilçesinde 7 pırıl pırıl adayım var. Sandığı koyacağım. Kim engel olacaksa gelsin engel olsun. Ben ön seçimsiz, eğilim yoklaması yapılmadan belirlenen hiç bir belediye başkanının yanında durmayacağım

Sokak Özgür Özel diyor. Bende Özgür Özel diyorum” dedi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK