CHP Muğla Belediye Başkan Aday Adayı Ahmet Aras: Hayatı, Kariyeri 

Roblox yasaklandı mı? Roblox ne zaman açılacak? Açıklama Geldi Roblox yasaklandı mı? Roblox ne zaman açılacak? Açıklama Geldi

3 Şubat 1970 tarihinde Bodrum'da dünyaya gelen Ahmet Aras, Türkiye'nin önemli siyasi figürlerinden biridir. İlköğretimini Cumhuriyet İlkokulu ve Bodrum Ortaokulu'nda tamamladıktan sonra, Fen Lisesi sınavlarına girerek parasız yatılı olarak eğitim hayatına başlamıştır.

İzmir Atatürk Lisesi'nde öğrenimine devam eden Aras, Askeri Lise sınavını kazanarak Maltepe Askeri Lisesi'nde eğitim almıştır. Maltepe Askeri Lisesi mezuniyetinin ardından Kara Harp Okulu'ndan Teğmen rütbesiyle Sistem Mühendisi olarak mezun olmuştur.

1992 – 1993 yılları arasında Konya'da göreve başlayan Ahmet Aras, 1993 – 1996 yılları arasında Ardahan'da Üsteğmen rütbesini alarak görev yapmıştır. Ardından Bodrum Askerlik Şubesi Başkanlığı'na atanmış ve burada 1996 – 2000 yılları arasında görev almıştır. Zara Askerlik Şubesi Başkanlığı'na atanarak Yüzbaşı rütbesini alan Aras, 2004 yılında Şanlıurfa Viranşehir Askerlik Şubesi Başkanlığı'na atanmış ve Binbaşı rütbesine yükselmiştir. Milli Savunma Bakanlığı'nda görev aldığı 2008 yılından sonra, 2012 yılında Kosova'da NATO önderliğindeki KFOR'a atanarak Yarbay rütbesini elde etmiştir.

2013 yılında emekli olan Aras, Bodrum'a dönerek turizm sektörüne adım atmıştır. 2014 yılında Ortakent - Yahşi Geliştirme Derneği Başkanı olarak seçilen Aras, Bodrum'un tanıtımına katkı sağlamak amacıyla çeşitli organizasyonlara imza atmıştır.

2018 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) üye olan Ahmet Aras, 2019 yılında Bodrum Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Ayrıca, 2024 yerel seçimlerinde CHP Muğla büyükşehir belediye başkan aday adayı olmuştur.

Ahmet Aras'ın hayatı, kariyeri ve hizmet geçmişi, vatandaşlar tarafından merak edilen önemli konular arasında yer almaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi