Uşak’ın sorunlarını çözmek için uçuk kaçık projelere gerek olmadığını kaydeden Samancı; “Uşak’ta yaşanan en büyük sorunların başında trafik sorunu gelmektedir. Çarşamba günü Uşak’ın pazarı olduğu için trafik yoğun olmakta insanlar, araçlarıyla evlerine 45 dakikada bir saate ulaşabilmektedir.

Ulubey’de okul servis araçlarına trafik eğitimi Ulubey’de okul servis araçlarına trafik eğitimi

Kentin kuzeyin güneyine ya da güneyinden kuzeyine geçmek nerdeyse imkânsız görünüyor. Kentin büyük bir popülasyonu güneyde yaşayıp kuzeyde çalışıyor.

Dolaysıyla çok ciddi bir trafik yoğunluğu yaşanıyor. Uşak’ta trafik sorununu çözmenin yolunun otopark yapılmasından geçtiği düşünülüyor.

Otopark yapmak trafik sorununu çözmez. Ancak otopark sorununu çözer. Tıpkı ne kadar çok yem atarsanız o kadar çok kuşun geldiği gibi ne kadar çok otopark yaparsanız o kadar çok araç gelir ve trafik yoğunluğu artar.

Uşak’ın trafik sorununu çözmede en doğru yaklaşım toplu ulaşımı geliştirmektir. Toplu ulaşımı geliştirmek için de gerek toplu taşım araçlarını gerekse durakları modernize etmek gerekir.

5 bin araçlık, 2 bin araçlık otopark yaparak trafik sorunu çözülmez. Millet Bahçesi altında yapımı devam eden 2 bin araçlık bir otopark inşası var.. Yakında orasıyla ilgili bir video çekip halkımıza sunacağız.

Sadece otopark yaparak sorunu çözmek mümkün değil. Bu sorunu bileşik düşünmeli, toplu ulaşımı geliştirmeli ve çevre yolunu bir an önce tamamlamak gerekiyor.

Bu benim projem değil Uşak’ın projesidir” dedi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK