CHP Uşak heyeti, Uşak’ın Eşme ilçesinde Suriye uyruklu A.K. tarafından öldürülen Rıdvan Sosa’nın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Ev yakınına kurulan taziye çadırında gerçekleştirilen ziyarette; CHP Uşak İl Başkanı Sevinç Soyer Yazgan, CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba ve il yönetiminden bazı isimler yer aldı.

“Aile can güvenliğinden endişe ediyor”

Acılı aileye taziyelerin sunulmasının ardından bir açıklama yapan CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, “Ülkemizin her şehrinde, her ilçesinde hatta artık her köyünde kaçak göçmen sorunu canımızı yakıyor.

Savaş mağduru ve desteğe ihtiyaç duyan bir topluma kucak açmak başka, artık can güvenliğini tehdit eden Suriyeli göçmenlerle yaşamak zorunda kalmak bambaşka bir şey.

Bu göçmenlerden biri tarafından ilçemiz Eşme'de bıçaklanarak katledilen kardeşimiz Rıdvan Sosa'nın ailesini ziyaret ederek taziyede bulunduk. Kendisine Allah'tan rahmet diliyor; acılı ailemize sabırlar diliyorum. Ne yazık ki Aile halen can güvenliklerinden endişe ediyor” dedi.

“Katledilen, yaralanan, taciz edilen insanlarımız için adalet yerine getirilmeli”

Karaoba, “Katledilen, yaralanan, taciz edilen insanlarımız için adalet yerine getirilmeli ve iktidar düzensiz göçmen politikalarını bir an evvel düzenlenmelidir! Ülkemizin demografik, ekonomik ve sosyolojik yapısı 2016'dan beri planlı bir şekilde değiştiriliyor ve eğer ciddi önlemler alınmazsa 2030'a kadar çok daha büyük sorunlarla yüzleşmek zorunda kalacağız” diyerek açıklamasına son verdi.

NE OLMUŞTU?     

Olay, 11 Aralık günü Uşak’ın Eşme ilçesine bağlı İstasyon Mahallesi Adil Turan Caddesi’nde meydana gelmişti.

Edinilen bilgilere göre, bakkala alışveriş yapmak için giren E.P., bakkal içerisinde bir kişinin yerde hareketsiz şekilde yattığını gördü. E.P.'nin, 112 Acil Çağrı Merkezini araması sonucu olay yerine 112 Sağlık ekipleri ve polis sevk edildi. Yapılan ilk incelemenin ardından bıçaklananın bakkal işletmecisi olan Rıdvan Sosa (38) olduğu tespit edildi. Sosa, 112 Sağlık ekiplerince ağır yaralı olarak Eşme Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Rıdvan Sosa kurtarılamadı.

Uşaklılar bu akşam balık yiyecek Uşaklılar bu akşam balık yiyecek

Olaydan sonra kayıplara karışan cinayet zanlısının kimliğini belirleyen polis ekiplerince, yabancı uyruklu cinayet zanlısı A.K. (29) Denizli ilinde saklandığı yerde yakaladı. Denizli'den Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine getirilen katil zanlı A.K., emniyetteki işlemlerin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan cinayet zanlısı A.K. ifadesinde bakkal sahibi maktul ile eşinin mesajları yakaladığını, daha sonra da konuşmak için gittiği bakkalda çıkan arbede sonucu bıçakladığını öne sürdü.”

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK