CHP Uşak İl Kongresi yarın saat 09.00 da Uşak Can Düğün Salonu (Eski belediye düğün salonu)’nunda yapılacak. İl kongresinde başkanlık seçimi için Yazgan ve Özen’in kıyasıya yarışması bekleniyor.

Uşakspor yenilgiyi hakeme bağladı Uşakspor yenilgiyi hakeme bağladı

Kongrede oy kullanacak 600 delegenin oyları, önümüzdeki 2 yıl İl başkanlığı yapacak ve 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde CHP’yi yönetecek ismi belirleyecek.

Geçtiğimiz aylarda yapılan delege belirleme seçimlerinde sarı ve beyaz listeler yarışmış, beyaz liste delegelerin büyük bir çoğunluğunu kazanmayı başarmıştı.

CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba’nın da desteklediği beyaz listede hem Sevinç Soyer Yazgan, hem de Asım Ersoy Özen yer almıştı. Delege seçimlerinde beyaz listede yer alan her iki isimde şimdi karşı karşıya geldi.

CHP Uşak İl Başkan Adaylarından Sevinç Soyer Yazgan beyaz liste ile yarışırken, Asım Ersoy Özen mavi liste ile yarışacak. Kulislerden sızan bilgilere göre CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, yarın seçimlerde mavi liste ile yarışacak olan Asım Ersoy Özen’i destekliyor.

Özen’in çevresinde yer alan isimlere bakıldığında parti içerisinde Karaoba’ya yakınlığı ile bilinen isimlerin bulunması, Karaoba’nın Özen’i desteklediği tezini doğrular nitelikte.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK