Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, Uşak Belediyesi olarak bir ilaçlama dronu aldıklarını ve Uşak çiftçisinin tarlasını ücretsiz ilaçlayacaklarının müjdesini verdi.

Çiftcimtng (1)

Traktörleri ve pankartlarıyla çok sayıda çiftçinin katıldığı mitinge; CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, İl Başkanı Sevinç Soyer Yazgan, İl Genel Meclisi Başkanı Kadir Uslu, Merkez İlçe Başkanı Uğur Dümen, Kızılcasöğüt Belediye Başkanı Refik Tuncay, CHP il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, bazı belediye ve il genel meclis üyeleri katıldı.

Çiftcimtng (2)

Mitingin açılış konuşmasını yapan CHP Uşak İl başkanı Sevinç Soyer Yazgan, son zamlardan sonra çiftçinin dayanacak gücünün kalmadığını dile getirdi.

Çiftcimtng (6)

Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Kadir Uslu, çiftçinin ve halkın sorunlarının bir an önce yapılacak erken seçimle CHP’nin iktidara gelmesiyle çözüleceğini belirtti.

Çiftcimtng (3)

Karaoba; “Çiftçiye Medine Fukarası gibi davranıyorlar”

Mitingde bir konuşma yapan CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba; “Siz bugün tarlada olmanız gerekirken buraya geliyorsanız ve traktörlerinize mazot koyarak Geliyorsanız sizin sesinizi duymayanların kör kulaklarının sağır olması gerekir.  2004 yılında bu ülkede 7,5 milyon Çiftçi vardı şimdi 4.5 milyona düşmüş.

2 Trakya büyüklüğünde tarla imara açılmış ve ekim dikim yapılan yerler aşağılara kadar inmiş. Bunların iktidar olduğu günden bu yana mazot %105 artmış. Dolar %430 artmış. Bakın hepsi saraya ballı börek için çöküyorlar. Fiyat vermeye gelince size Medine fukarası gibi davranıyorlar. Artık sizin bir öneminiz kalmadı: Çiftçi milletin efendisi diyorlardı ya, artık Çiftçi sarayın kölesi haline geldi. Biz buna dur diyeceğiz. Biz istediğimiz kadar konuşalım. Bunlar bildiklerini yapıyorlar.

Fiyat açıklanmadan önce arpaya 7,5 lira fiyat veren ofis almaya başladıktan sonra daha az fiyat veriyor. Bugün 1 litre mazot için ortalama 15 kilo domates satmanız lazım, 25 kilo pancar satmanız lazım. Bunun adı Vicdan mı? Bunlara 31 Mart'ta sarı kart gösterdik ilk seçimlerde de sandığa gömeceğiz” dedi.

Çiftcimtng (8)

Zafer Havaalanı için yolcu garantisi verdiniz Çiftçi için de verin”

Karaoba, “Eskiden Çiftçi mahsulünü kaldırdı mı çocuğunu evlendirirdi borçlarını kapatırdı: Şimdi mümkün mü? Artık herkes; “Babadan atadan kalan parayı koruyabilelim. Yeter” diyor Bugün siyasi bir eylem için burada değiliz. Bu ülkenin üretenlerini görsünler diye seslerini duysunlar diye buradayız. Yıkık dökük Bir ülkeyi Gazi Mustafa Kemal Atatürk çiftçilikle kalkındırdı. En büyük sanayi atılımlarımızı, biz çiftçilerimizin katkıları ile sağladık. Ama şimdi ne yapıyorsunuz? Ekelim mi ekmeyelim mi diye düşünüyorsunuz.

Şimdi yeni bir kanun çıkardılar çok daha tehlikeli. Resmi Gazete ’de yayınlandı Reis diyor ki; “2 yıl ekilip dikilmeyen tarlaları İstediğim kişiye kiraya veririm.” Yani size sormayacak. Yani sizi süründürdüğü yetmiyor şimdi de malınıza göz dikiyor. Ben buradan sesleniyorum. Çok uzatmaya gerek yok. Bizden geçmediğimiz yollardan para alıyor musunuz? Yolcu garantisi de verdiniz bakın karşıda Uşak Havaalanı kapalı. Zafer Havaalanı’na bir yılda 1 milyar 250.000 yolcu garantisi verilmiş. Uşak'ın yolcu sayısı 32 bin. Bunun parasını kim ödüyor. Madem öyle Ekim dikim yapan çiftçiye de alım garantisi verin hakkını verin alın terini verin.

 Bu bir başlangıç gerçekten başlangıç Uşak’ımızın çiftçisi için halkımız için mecliste de her yerde sesiniz olmaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Çiftcimtng (5)

“Uşak Belediyesi tarlaları ücretsiz olarak dronla ilaçlayacak”

Uşak çiftçisine bir müjde veren Uşak belediye Başkanı Özkan Yalım, “Bugün burada bulunmamızın nedeni çiftçimizin üreticimizin sesini duyurmak içindir bakın bir örnek vereceğim Burada bulunan bir traktörün deposu tam 400 kilo buğday satılırsa ancak dolabilmektedir İşte bu hale geldi Çiftçi onun için buradan sesleniyoruz Kesinlikle kırmızı mazot uygulanmalı milletvekili oldum 3 dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisinde bunu defalarca dile getirdim ÖTV'siz kdv'siz kırmızı mazot uygulaması olmadıkça Türkiye'de hububat yetişmez Almanya'nın Belçika'nın Bulgaristan'ın çiftçisinden ne eksiği var bizim çiftçimizin?

Yarın Uşak Merkez'de bu sokaklarda elektrik kesintisi yaşanacak Yarın Uşak Merkez'de bu sokaklarda elektrik kesintisi yaşanacak

Çiftcimtng (4)

Ben buradan çiftçilerimize bir müjde veriyorum çiftçimize bir nebze destek olabilmek için Uşak Belediyesi tarafından aldığımız ilaçlama dronu 2 haftaya kadar gelecek köylülerimizin Muhtarları öncülüğünde Biz belediye olarak geleceğiz ilaçlanması gereken ne kadar tarla varsa ilaçlayacağız bir saatte 4 hektar yani 40 dönümü 1 saatte ilaçlayacağız Biz bunu vatandaşımıza çiftçimize ücretsiz yapacağız Biz her zaman çiftçimizin yanındayız Çiftçi varsa vatandaş var Eğer Çiftçi öğretmen üretmezse Uşak'taki doktor öğretmen amiri memuru hemşiresi herkes aç kalır Bunu herkes bilecek herkes anlayacak Biz çiftçinin yanındayız yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Çiftcimtng (7)

Muhabir: SALİH KILINÇ