Ayaz, açıklamasında çocuk yoksulluğunun önemli bir sorun olduğuna dikkat çekerek, ekonomik krizin gıda fiyatlarına etkisinin özellikle düşük gelirli aileleri olumsuz etkilediğini ifade etti. Ayaz, "Bugün 81 il, 973 ilçede Kadın Kollarımız ile eş zamanlı basın açıklaması yaparak okullarda olmazsa olmazımız olan ücretsiz öğün talebimizi haykırıyoruz. Ülkemizin en acil çözülmesi gereken sorunlarından biri, çocuk yoksulluğudur." dedi. Ayrıca, araştırmalara göre Türkiye'de 5 yaş altı çocukların bodurluk oranının yüzde 10'lara kadar yükseldiğine dikkat çekti.

Uşak 9. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı Kapılarını Açtı Uşak 9. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı Kapılarını Açtı

Ayaz, özellikle seçim döneminde okullarda "1 öğün ücretsiz yemek" vaadinde bulunan iktidarın, bu sözünü tutmadığını ve okul öncesi ve yatılı okullarda verilen ücretsiz öğünü kaldırdığını belirtti. Bu kararın çocukların açlığına sebep olduğunu vurguladı. Açıklamada ayrıca, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 7 milyon 600 bin çocuğun dengeli beslenemediği ortaya çıktı. Ayaz, annelerin çaresiz bırakıldığını ve çocuklarını okula aç göndermek zorunda kaldığını ifade etti.

CHP Uşak Kadın Kolları Başkanı Ayşe Ayaz, basın açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: "Hiçbir çocuk yatağa aç girmemeli, çocuklarımız okulda karnını doyurana kadar verdiğimiz mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Geleceğimiz olan çocukların hayatının göz göre göre karartılmasına izin vermeyeceğiz. Bugün ülke genelinde tek ses olduk, iktidara sesleniyoruz: Ücretsiz öğün acil ihtiyaçtır ve bu konu derhal çözülmelidir."

Muhabir: Seher ZEYBEK