Uşak'ı bu hafta nasıl bir hava bekliyor? Uşak'ı bu hafta nasıl bir hava bekliyor?

Uşak-Gediz- Çevre Yolu ve İzmir Yolunu ayıran OSB Kavşağında 27 yaşındaki Abdülkadir Çakmak adlı gencin geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirmesi,  siyasetçilerinde gündemine düştü.

TBMM Genel Kuurlu'nda bir konuşma yapan CHP Uşak Milletvekili Ali karaoba; “9 ay önce (13.10.2023) ve 17.01.2023'te TBMM Genel Kurulu'nda bu konuyu dile getirdim. 26 Kasım 2023'te Ulaştırma Bakanı Plan ve Bütçe Komisyonu'na geldiğinde sorunu Bakanın kendisine ve tüm bürokratların yüzüne ifade ettim, bir an önce çözüm beklediğimizi ilettim.

K A V S A K A L İ

2 Mayıs 2024'te soru Ulaştırma Bakanlığı'na soru önergesi gönderdik . Bunca şey olurken Ulaştırma Bakanlığı 11 Haziran'da "2020-2024 yılları arasında Uşak ilinde kazaları önlemek için tüm iyileştirmeler yapılmıştır." yanıtını verdi, ama kazalar durmadı. Geçen hafta, henüz bu kaza olmadan 5 Ağustos 2024'te bu sefer İçişleri Bakanlığı'na soru önergesi verdik. Uşak'taki kazaların sayısını, önleme çalışmalarını istedik.

K A V S A K 1

Defalarca söyledik, dinletemedik. Mecliste de gündeme getirdiğim, soru önergesi verdiğim OSB Kavşağı bugün 1 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine yol açtı! Siyasi kaygılarınızla bizi dinlemiyorsunuz, Buna artık son verin!

Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dilerim” dedi.

Muhabir: SALİH KILINÇ