TBMM'de söz alarak konuşan Karaoba, "Uşak-Denizli yolu üzerinde yer alan Karma Organize Sanayi Bölgesi'nin arıtma ve koku sorunu yıllardır çözülemedi. Oluşan hava kirliliği, bölge sanayicilerini, çalışanlarını, yakın çevredeki köy ve mahalleleri, ve Uşak Cezaevinde görevli çalışanları, hükümlüleri ciddi anlamda tehdit etmektedir." ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne yapılan şikayetlere rağmen sorunun çözülmediğini belirten Karaoba, dünyanın 2. büyük kanyonu olan ve millî park ilan edilen Ulubey Kanyonları içerisinden geçen Ulubey Deresi'nin kirliliğinin ise çıplak gözle bile fark edilecek düzeyde olduğuna vurgu yaptı. Karaoba, ayrıca, atık su arıtma bedelleri ve su faturalarındaki atık su bedellerinin bu sorunların çözümü için tahsil edildiğini sözlerine ekledi.

"Uşak ve Uşaklılar bu çözümsüzlüğü hak etmiyor. İlgilileri göreve çağırıyorum, bu kokuyu hak etmiyor. Uşak hakkını alacak." diyerek konuşmasını noktaladı.

(ECE YILDIRIM / HABER)

Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi “İlahiyat Fakültesi” oldu Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi “İlahiyat Fakültesi” oldu

Editör: Seher ZEYBEK