Karaoba, “İlkler Şehri Uşak sahip olduğu kültürel, doğal ve tarihi alanlarla çok daha fazla proje ve yatırım almalıdır. Şehrimizin sahip olduğu potansiyelin daha iyi kullanılması gerektiği talebini Sayın Ersoy'a ve Bürokratlarımıza ilettik. Bütçenin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Karaoba, komisyonda Uşak turizmi ilgili şu taleplerini dile getirdi

“Sayın Başkan, değerli milletvekilleri, Sayın Bakan ve bürokratlar, bütçe görüşmeleri boyunca bakanlıklarımızın yürüttüğü yanlış ve hatalı uygulamaları yapıcı bir şekilde eleştirdiğimiz gibi başarılı uygulamaları da dile getirmemiz gerektiğine inananlardanım. Bu anlamda, Bakanlığımıza özellikle ‘MüzeKart’ projesinin yaygınlaştırılması, televizyon ve film üreticilerine katkısı ve bu konuyla özel ilgilenmesinden dolayı teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz hafta dünya sinemasının merkezi olan Los Angeles'ta Atatürk filminin galasının yapılmasını da oldukça olumlu buluyorum.

“Uşak Havaalanı seferleri ve YHT Uşak turizmine katkı sağlayacaktır”

Bugün Sayın Bakana ve bürokratlarımıza bölgem olan, ilkler şehri Uşak'tan ve geliştirilmesini umduğumuz önemli noktalardan bahsetmek istiyorum. Bildiğiniz gibi aktif, sürdürülebilir ve başarılı turizm faaliyetleri için en öncelikli kriterlerden biri ulaşım ağıdır. Toplu ulaşım araçlarının geliştirilmesi ve kullanımının yaygınlaştırılması şehrimizdeki turizm faaliyetlerine doğrudan katkı sağlayacaktır. Bu sebeple Kültür ve Turizm Bakanlığımızın ana çalışma konusu olmasa da Sayın Bakanın bu konuda aktif bir rol oynayacağını düşünüyorum. Yolcu ulaşımına kapatılan Uşak Havalimanı'nın, yıllardır bitmesini beklediğimiz Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın ve özellikle Uşak'ta bulunan turistik ve tarihî bölgelere olan zorlu ulaşımın bir an önce çözülmesi şehrimizdeki kültür ve turizm faaliyetlerine de çok büyük katkı sağlayacaktır.

Narin için ismini değiştirdi Narin için ismini değiştirdi

“Ulubey Kanyonları içi büyük bir yatırım ve girişim yok”

İnsanlık tarihi boyunca Uşak ve çevresi medeniyetlerin ilgisini daima üzerine çekmiştir. Dünyanın en büyük 2'nci kanyonu olan Ulubey Kanyonu yalnızca görsel olarak değil, doğa sporları, sanatsal aktiviteler ve yemek turizmi için oldukça büyük bir potansiyele sahiptir. Yerel çabalar ve belediyelerin girişimleri dışında büyük bir yatırım ya da girişim olmadığı için bu önemli potansiyeli ileriye götüremediğimizi düşünüyorum.

İki bin yılından eski tarihiyle Büyük İskender'in Anadolu seferlerinden sonra Makedonya'dan gelenler tarafından kurulan Blaundus Antik Kenti hak ettiği değerin ve ilginin altında kalan bir diğer potansiyelimiz. İngiltere'de, İspanya'da ya da İtalya'da olsa pamuklara sarmalanacak bu tarihî şehir ne yazık ki yeterince tanıtılamaması bir yana doğru korunmuyor, çöplerle dolu ve bu yaza kadar da çok kötü bir yola sahipti.

Taşyaran ve kadın peygamberlerin kentini yeterince tanıtamadık

Yazın başka, kışın başka güzel olan Taşyaran Vadisi de yatırımı ve özel projeleri hak eden bir coğrafya güzelliğidir.

Bakınız, kadın peygamberleriyle bilinen ve tüm dünyada merakla araştırılan Montanizm Tarikatı'nın yer aldığı Pepouza Antik Kenti Uşak'ta yer almaktadır. Sayın Bakanın sunumunda söylediği gibi turizmin gelişmesinde en önemli şey tanıtımdır ve maalesef bizler Uşak'ın bu değerlerinin yeteri kadar tanıtılmadığına inanmaktayız.

Tarihî, doğal ve kültürel destinasyonlarımız bir yana Uşak büyük bir potansiyele sahip dünyaca ünlü bazı değerlere de sahiptir. Londra ve Paris başta olmak üzere dünyanın farklı şehirlerinde yer alan dünyaca ünlü halı ve kilimlerimiz, tüm dünyaya ihraç ettiğimiz battaniyemiz ve tarhanamız Uşak'ı yalnızca Türkiye'de değil, dünyada da tanınır hâle getirebilir.

“Uşak'a da çok bütçe ve proje ayırmanızı bekliyoruz”

Dünya tarihinde voleybol müsabakasının yapıldığı ilk yerleşim, ilk çocuk kütüphanesinin kurulduğu şehir olan Uşak'ımızın cumhuriyet için önemini ve Millî Mücadele'deki konumunu bilmek, anlatmak ve tanıtmak da önemlidir. Bu yüzden bizler Uşak'ı ve Uşak'ın değerlerini daha çok anlatmanızı, bütçenizde ve kalkınma programınızda Uşak'a da çok bütçe ve proje ayırmanızı bekliyoruz. Atatürk'ün "Bu vatan çocuklarımız ve torunlarımız için cennet yapılmaya layıktır." sözüne uygun bir şekilde tüm Türkiye'nin dünyaya tanıttığı gibi Uşak'ın da potansiyellerine sahip çıkılmasını, yerli ve yabancı turistlere anlatılmasını, konuklarına iyi bir deneyim sağlayacak duruma gelmesini sizlerden şehrim adına talep ediyorum.

“Murat Dağı’na göz diken madencilere engel olunuz”

Bütçemizin ülkemize hayırlı olmasını dilerken Murat Dağı'yla ilgili turizm bölgesine de sadece maden araması için göz dikenlere engel olmanız gerektiğine inanıyorum. Orta Anadolu'nun suyunun yüzde 40'ını sağlayan Murat Dağı'na mutlaka sahip çıkmalıyız.”

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK