Günün en güzel kareleri de paramotor gösterisi ev 1923 kişinin 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda sergilediği, Uşak’ın çok sevilen “İslamoğlu Zeybeği” oldu.

İlimizde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100. Yıl Kutlama törenleri, birbirinden hazırlanmış çok güzel gösterilerin sunumuyla kutlandı. Törenler, Uşak Valisi Dr. Turan Ergün ve Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın törene katılan öğrencilerin ve izlemeye gelen binlerce Uşaklının bayramını kutlamasıyla başladı.

Uşak yöneticileri sporda hünerlerini sergiledi Uşak yöneticileri sporda hünerlerini sergiledi

Kutlamalar esnasında Uşak halkı, Uşak Valisi Dr. Turan Ergün’e sevgi gösterisinde bulundu. 

Törenler, Saygı Duruşu ve İstiklal Maşı okunmasıyla başladı. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajının okunmasıyla devam etti. 

Erdoğan mesajında; “Bugün Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümüne ulaşmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz.

Ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında yaşayan vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı canıgönülden tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Bir konuşma yapan Uşak Valisi Dr. Turan Ergün; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletine olan güveni ve inancıyla, yüce milletimizin de bağımsızlık yolundaki kararlılığı ve eşsiz fedakârlığıyla 29 Ekim 1923’te kurulan Cumhuriyetimizin bugün 100. Yaşını gururla ve coşkuyla kutluyoruz. Ve hepimiz biliyoruz ki; Cumhuriyetimiz nice yüzyıllara, nice kutlamalara aynı gururla ve coşkuyla ulaşacak. Dünya tarihinin görebileceği en karanlık oyunlarla muazzam bir imparatorluğu parçalayan emperyalist güçler bu gözü dönüşlükle Türk milletini de tarihten sonsuza dek silme planı yapmışlardı. Ancak; bu gafiller Türk Milletinin tarihin hiçbir döneminde esarete boyun eğmediğini unutmuşlardı. Bu millet bu kez de Mustafa Kemal’in önderliğinde askeriyle, siviliyle topyekûn bir varoluş mücadelesi göstererek, bağımsızlığına ve varoluşuna kasteden emperyalistleri Ege’nin soğuk sularına dökmeyi başarmışlardır. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, milletin cesareti ve desteğiyle Samsun’da başlayıp İzmir’de bitirdiği Kurtuluş Savaşımızla görkemli bir zafer elde etmiştir. Bu zafere giden yolda Amasya, Erzurum, Gaziantep, Yozgat, Ankara, Uşak kısacası tüm Anadolu tek yürek olmuş ve Milletimizin tarihi varoluş mücadelesini birlikte vermişlerdir.” dedi. 

Vali Ergün’ün konuşmasının ardından Gazi MustafaKemal İlkokulu öğrencileri ront gösterisi sundu.

Halk Oyunları Eğitmeni Nilüfer Akyol Karçkay’ınkoordinatörlüğünde Uşak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan 1923 kişinin oynadığı ‘İslamoğlu Zeybeği’ izleyiciler iyiden iyiye coşturdu.

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün ve protokol üyelerinin spor ve çeşitli etkinliklerde derece yapmış minik öğrencilere ödüller dağıtılması ve resmigeçidin yapılmasıyla tören sona erdi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK