Uşak Valiliği, Uşak’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 101. Yılı Kutlama programını yayınladı.

İlimizde Cumhuriyet Bayramı kutlama törenleri, 28 Ekim 2024 Pazartesi günü saat 12.45’te Cumhuriyet Meydanında mülki ve askeri erkân, öğrenciler, halk ve çelenk taşıyıcılarının yerlerin almasından sonra, saat 13.00’de Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlanacak.

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının eşliğinde göndere bayrak çekilmesiyle çelenk koyma töreni sona erecek.

Uşak Cumhuri̇yeti̇n 101. Yili 1 (1)

Kutlamaların adresi; 15 Temmuz Şehitleri Meydanı

O büyük günde yani 29 Ekim Salı günü ise ilk tören Uşak Valisi Dr. Naci Alkan’ın, saat 10.00 – 10.30 arasında Valilik Hizmet Binası girişinde, Devlet adına tebrikleri kabul etmesiyle başlayacak. Saat 10.30 'tan sonra da kutlama törenlerinin yapılacağı 15 Temmuz şehitleri Alanı’na geçilecek.

Burada Uşak Valisi Dr. Naci Aktaş, törene katılan Uşak halkının, öğrencilerin, askeri birliklerin ve diğer katılımcıların bayramını kutlayacak.

Kutlamanın ardından, İstiklal Marşının okunması ve bayrağın göndere çekilmesinden sonra Vali Dr. Naci Alkan’ın günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapması bekleniyor.

Öğrencilerin şiir okumalarının ardından, yöresel halk oyunları gösterisi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından belirlenen öğrencilerin Zeybek ve Yöresel Halk Oyunları gösterisi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan müzik dinletisi ile programın devam edeceği öğrenildi.

“Cumhuriyet” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından, kortej geçişiyle program sona eriyor.

Uşak'ta bugün 3 kişi hayatını kaybetti Uşak'ta bugün 3 kişi hayatını kaybetti

(Hava şartları uygun olmadığı takdirde meydandaki program Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek)

Uşak’ta resmi müesseseler, özel işyerleri, binalar ile caddelerin belirlenen yerleri, bayrak ve flamalarla donatması da bekleniyor.

Uşak Cumhuri̇yeti̇n 101. Yili 3

Fener Alayı coşkusu yine yaşanacak

Uşak, bu yılki Cumhuriyetin Kuruluşunun 101. Yıl kutlamalarını “Fener Alayı” düzenleyerek taçlandıracak. Akşam saat 20.30’da Atapark’ta oluşturulan fener alayının 15 Temmuz Şehitleri Meydanına kadar yürümesi ile kutlamalar sona erecek.

Muhabir: SALİH KILINÇ