Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, Yeniden Göreve Seçildi

Türkiye'nin en üst düzey idari yargı organlarından biri olan Danıştay'ın 24. Başkanı Zeki Yiğit, 4 yıllık başkanlık görev süresinin sona ermesiyle gerçekleştirilen seçimde, üyelerin güvenini bir kez daha kazanarak başkanlık görevine yeniden seçildi. Yiğit, Danıştay Genel Kurulu'nda yapılan seçimde 62 oy alarak rakiplerinin önünde yer aldı.

Danıştay Başkanlığı için yapılan seçimde, toplam 116 Danıştay üyesinin oy kullanma hakkı bulunmaktaydı. Seçimlerin ikinci turunda adaylar arasında gerçekleşen mücadelede, Zeki Yiğit, 62 oy alarak Danıştay üyelerinin salt çoğunluğunu elde etti ve 4 yıl daha başkanlık görevine atanmış oldu. Diğer adaylar arasında Fethi Aslan 19, Emin Sınmaz 13 ve Yunus Akın ise 6 oy aldı.

Zeki Yiğit'in Kimdir

Zeki Yiğit, 10 Mayıs 1965 tarihinde Alaplı, Zonguldak'ta doğmuştur. Hukuk eğitimini 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamlamış ve meslek hayatına 1988 yılında hakim adayı olarak başlamıştır. Kariyeri boyunca farklı ilçelerde hakimlik ve savcılık görevlerinde bulunmuş, ardından Adalet Bakanlığı'nda çeşitli kademelerde görev almıştır. Adalet Müfettişliği, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcılığı gibi önemli görevlerde bulunmuş ve 2 Mart 2011 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Danıştay üyeliğine seçilmiştir. 2013-2020 yılları arasında Yüksek Seçim Kurulu üyesi olarak da görev yapmıştır. Danıştay 8. daire üyesi iken, 7 Mayıs 2020 tarihinde Danıştay Başkanı olarak seçilmiştir. Evli ve dört çocuk babasıdır.

Yeniden başkan seçilen Zeki Yiğit'in önümüzdeki dönemde Danıştay Başkanlığı görevinde yapacağı çalışmalar merakla beklenmektedir.

Otobüs Kazası 6 Ölü, 35 Yaralı var Otobüs Kazası 6 Ölü, 35 Yaralı var

Kaynak: Haber Merkezi