Ekrem Ceylan, açılış konuşmasında ülkenin zor günlerden geçtiğine dikkat çekerek, "Bugün ülkemiz tarihte olmadığı kadar kötü idare edilmektedir. Yerel seçimlerde hükümete sarı kart gösterirsek, bu zamları durdurabiliriz. Memleketimizin her taşında mührü olan Demokrat Parti'ye oy verin" dedi. Ceylan, Uşak'ın kötü yönetildiğini ifade ederek, yerel seçimlerde birlik olunması ve belediyenin değiştirilmesi çağrısında bulundu.

Dp Uşak

Kongreye katılan diğer siyasi parti temsilcileri arasında CHP eski milletvekili ve belediye başkan aday adayı Özkan Yalım, CHP Uşak İl Başkanı Sevinç Yazgan, CHP Uşak Merkez İlçe Başkanı Uğur Dümen, Gelecek Partisi Uşak İl Başkanı Safiye Ayyıldız, Saadet Partisi Uşak İl Başkanı İbrahim Dağgezen ve partililer yer aldı.

Uşak’ta yılın Ahisi kim oldu? Uşak’ta yılın Ahisi kim oldu?

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti'ni kendi devleti olarak görmeyen bir iktidarın varlığına vurgu yaparak, "Cumhuriyeti anlayanlar, idrak edenler kutlar. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin yolsuzluklarda sistematik hale getirildiği zirvesini yaşıyoruz" dedi. Uysal, 21 yılda uygulanan politikalarla tarımdan başlayarak ülkenin temel yapı taşlarını özelleştirme adı altında zarara uğratıldığını belirtti.

Demokrat Parti lideri, son olarak, "21 yıldır süregelen yanlış politikalarla mücadele ederek, yerel seçimlerde birlik olmalı ve değişim için adım atmalıyız. Suriyeliler gibi gidemeyeceğimiz bir ülkede, bu toprakların sahipleri olarak sorumluluklarımızın bilincinde olmalıyız" diye ekledi.

Muhabir: Seher ZEYBEK