Dersim'in Pülümür İlçesi'nde 4.2 Büyüklüğünde Deprem

Bugün Dersim'in Pülümür ilçesinde saat 16.28'de meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki deprem, bölgede kısa süreli paniğe neden oldu. Depremde şu ana kadar can ve mal kaybı yaşanmazken, halk arasında endişe oluştu.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı değerlendirmede depremin Yedisu Fayı üzerinde gerçekleştiğini belirtti. Görür, “Süleymanuşağı Pülümür’de (Tunceli) 4,2 deprem oldu. Bu deprem en fazla korktuğumuz ve dikkat çektiğimiz Yedisu Fayı üzerinde oldu. Fay kırılmaya ve 7’nin üzerinde deprem üretmeye hazır. Tunceli ve Pülümür’e dikkat çekiyordum. Bu yöredeki yerleşim alanlarına dikkat edilmeli, gerekli önlemler alınmalıdır. Deprem dirençli kentler istiyoruz" dedi.

Naci Görür

Dün akşam Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşanan ve 4.4 ile 4.5 büyüklüğündeki iki depreme de değinen Prof. Görür, “Hakkari ve Bitlis/Zagros Bindirme kuşağına dikkat çekiyoruz. Adıyaman-Hakkari arasında ve Tunceli ile Bingöl’de Deprem Dirençli Kentler faaliyetleri sürdürülmelidir. Depremden korkmamak depreme hazır olmakla mümkün. Bugün Japonya’da 7’nin üzerinde deprem oldu ve 1 kişi bile ölmedi. Kampanyaya yazılarak, talep ederek katkı veriniz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Gediz’de Kaymakam Alkan Yaralı Askeri Evinde Ziyaret Etti Gediz’de Kaymakam Alkan Yaralı Askeri Evinde Ziyaret Etti

Editör: Seher ZEYBEK