Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ilk olarak ziyaret eden Dr. Ahmet İşleyen, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel ve kurumdaki yöneticiler tarafından karşılandı.

Toplantı sonrası, ilimizde bulunan imam hatip okullarının yöneticileri Ertuğrul Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda bir araya geldi. Din Öğretimi Şube Müdürü tarafından Uşak'taki imam hatip okullarının genel durumu ve yürütülen projeler hakkında detaylı sunum gerçekleştirildi. İldeki okulların eğitim talepleri ve sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalar ele alındı.

Toplantı sırasında Din Öğretimi Genel Müdürü Ahmet İşleyen, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün yurt genelinde geniş kapsamlı çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Yabancı dil eğitimi, hafızlık projeleri, akademik ve mesleki çalışmalar, sportif etkinlikler gibi birçok alanda hizmet verdiklerini vurgulayan İşleyen, aynı zamanda kültür, sanat, edebiyat, tiyatro, şiir, yapay zeka, robotik kodlama gibi birçok alanda çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda projelerle buluşturulmasının önemine değinen İşleyen, böylece öğrencilerin akademik ve mesleki alanda başarı ve kazanımlar elde edebileceklerini söyledi.

Uşak Çarşamba pazarından 1000 TL’ye neler alınır? Uşak Çarşamba pazarından 1000 TL’ye neler alınır?

Toplantının ardından, Uşak Belediyesi Sosyal Tesislerinde Eğitime Destek Platformu STK buluşması gerçekleştirildi. İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokullarının akademik başarıları, sosyal, kültürel, sportif etkinlikleri, uygulanan projeler, fiziki iyileştirmeler ve Bakanlık ile yapılan işbirliklerinin yönetimi değerlendirildi. 

Muhabir: Seher ZEYBEK