Murat Zorluoğlu, 1971 yılında Ankara'nın Haymana ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Trabzonlu olan Zorluoğlu, ilkokul eğitimini Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Kumlu Köyü İlkokulu'nda tamamladı. Ortaokul eğitimini Trabzon İmam Hatip Lisesi'nde gördü. Lise eğitimine ise Trabzon Lisesi ve İstanbul Hayrullah Kefoğlu Lisesi'nde devam etti. 1993 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu.

Kariyerine 1994 yılında Trabzon Kaymakam Adayı olarak başlayan Zorluoğlu, mülki idare amiri olarak çeşitli görevler üstlendi. Bu görevler arasında Mersin/Gülnar Kaymakamı (1997-1999), Bingöl/Genç Kaymakamı (1999-2003) gibi önemli pozisyonlar yer aldı. Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nde Şube Müdürü ve Daire Başkanı olarak da görev yapan Zorluoğlu, 2012 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı oldu. Ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili olarak görev yaptı.

2015-2017 yılları arasında Elazığ Valisi, 2017-2018 yılları arasında ise Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görev yapan Zorluoğlu, 2019 yılında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi. Son olarak 2024 yılı itibariyle Diyarbakır Valisi olarak atanmıştır.

Murat Zorluoğlu'nun eşi Sevcan Zorluoğlu, özellikle sosyal sorumluluk projelerinde aktif bir rol oynamıştır. Çeşitli yardım kuruluşları ve sivil toplum örgütleriyle işbirliği yaparak, çocuklar, kadınlar ve dezavantajlı gruplar için önemli projelere imza atmıştır. Eğitim alanında da aktif olan Sevcan Zorluoğlu, çeşitli seminerlerde konuşmalar yapmış ve toplumun eğitimine katkıda bulunmuştur.

Konya Doğanhisar Belediye Başkanı Ali Öztoklu Kimdir? Konya Doğanhisar Belediye Başkanı Ali Öztoklu Kimdir?

Sevcan Zorluoğlu'nun ayrıca uluslararası projelerde görev aldığı bilinmektedir ve çok iyi derecede İngilizce bilmektedir. Murat Zorluoğlu'nun kariyerinde ve ailesinin birliğinde büyük destek sağlayan Sevcan Zorluoğlu, üç erkek çocuğun annesidir ve ailenin birlikte başarılarına katkıda bulunmaktadır.

Murat Zorluoğlu ve eşi Sevcan Zorluoğlu, Türkiye'nin farklı bölgelerinde önemli görevlerde bulunmuş ve toplumsal fayda sağlayan projelere öncülük etmişlerdir. Zorluoğlu ailesi, kamu yönetimi alanında başarılı bir kariyerin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleriyle de tanınmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi