Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nde uzun yıllar görev yapmış olan Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Doç. Dr. Doğan Kalafat, 65 yaşında aramızdan ayrıldı. Kalafat, deprem bilimine ve Türkiye'deki jeofizik araştırmalarına yaptığı katkılarla tanınıyordu.

26 Mayıs 1959'da Van Erciş'te doğan Kalafat, 1984 yılında Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nde jeofizikçi olarak kariyerine başladı ve pek çok önemli projede yer aldı. Ulusal Deprem İzleme Merkezi Müdürlüğü görevini de üstlenen Kalafat, 2015 yılına kadar Boğaziçi Üniversitesi'nde çalışmalarını sürdürdü.

Doğan Kalafat

Yaban Keçisinden  Çıkanları Görenler   Şaşkınlık Yaşadı Yaban Keçisinden Çıkanları Görenler Şaşkınlık Yaşadı

Kalafat, Türkiye'de jeofizik biliminin gelişimine önemli katkılar sağlamış olup, özellikle sismik fayların araştırılması konusunda öncü projelere liderlik etti. Kendisi ayrıca "Deprem Yerinin Belirlenmesi", "Sismogramın Analizi ve Okunması", "Fay Düzlemi Çözümü/Moment Tensör İnversiyon Çalışmaları" gibi birçok alanda önemli akademik çalışmalar gerçekleştirdi.

Kalafat için düzenlenecek cenaze töreni 12 Temmuz'da Fatin Gökmen Konferans Salonu'nda yapılacak olup, Zincirlikuyu Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecektir.

Kaynak: Bülten