Türk model, sunucu ve oyuncu Ebru Şancı Öztürk, 31 Ağustos 1983 tarihinde doğdu. Şu anda 40 yaşında olan Şancı, Bahçelievler Anadolu Lisesi, Londra Regent's College ve New York Üniversitesi (Oyunculuk-Drama) bölümlerinde eğitim aldı. Kariyeri boyunca dünyaca ünlü birçok modacının defilelerinde ve marka yüzü olarak katalog çekimlerinde yer alan Şancı, FHM Türkiye dergisinde '100 Sexiest Women In The World' listesinde yer aldı.

Uşak'ta bugün 3 kişi hayatını kaybetti Uşak'ta bugün 3 kişi hayatını kaybetti

Son olarak, Hollywood yıldızlarının da oyunculuk eğitimi aldığı London Academy of Music and Dramatic Art'ta eğitim almaya başladığı yeni projeleri için hazırlık yapıyor.

Şancı, 16 yaşında model olarak podyumlarda yer almaya başladı. 18 yaşında Brezilya’daki 2001 Miss Globe güzellik yarışmasında birinci olarak tescillenen güzelliğiyle profesyonel kariyerine hızlı bir başlangıç yaptı.

Uzun yıllar New York'ta kariyerini sürdürdükten sonra 2010 yılı sonlarında Türkiye'ye kesin dönüş yaparak model ve oyunculuğun yanı sıra İstanbul ve Türkiye genelinde concierge hizmetleri veren bir şirket kurdu. Halen şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmaktadır.

Ebru Şancı, 7 Eylül 2015 tarihinde futbolcu Alpaslan Öztürk ile Eskişehir'de evlendi.  Daha sonra Belçika'da bir şatoda düğün töreni gerçekleştirdi.Ebru Şancı, 3 çocuk sahibi

Oyunculuk kariyerinde de başarılı olan Şancı, 2013 yılında "Yağmurdan Kaçarken" dizisinde, 2014 yılında ise "Ceza" filminde Arzu karakterine hayat verdi.

Kaynak: Haber Merkezi